13/09/2019 13/09/2019 Στη Βοστώνη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επί τη ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε μια επίσκεψη με άκρως συμβολικό χαρακτήρα δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεολογική Σχολή. Εκεί έχει συνομιλίες και συσκέψεις με την διεύθυνση της Σχολής αλλά καθηγητές. Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες στο Facebook, ο Αρχιεπίσκοπος επαναλαμβάνει...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:24

Στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης ο Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης ο Αρχιεπ. Αμερικής

Στη Βοστώνη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επί τη ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε μια επίσκεψη με άκρως συμβολικό χαρακτήρα δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεολογική Σχολή.

Εκεί έχει συνομιλίες και συσκέψεις με την διεύθυνση της Σχολής αλλά καθηγητές.

Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες στο Facebook, ο Αρχιεπίσκοπος επαναλαμβάνει ότι η βιωσιμότητα της Θεολογικής Σχολής είναι στις πρώτες προτεραιότητές του.


” Η γιορτή του Τιμίου Σταύρου είναι σε δυο μέρες. Αυτή είναι η γιορτή της Θεολογικής μας Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου. Προσευχηθείτε για την Θεολογική μας Σχολή, να υπηρετεί την υψηλή αποστολή της με την δύναμη του ανίκητου όπλου της ειρήνης, του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Επιδίωξη σε πρώτη φάση είναι να διατηρηθεί η ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων σπουδών που εκδίδει η Σχολή και εν συνεχεία να στην αναδιοργάνωσή της, ώστε να προσελκύσει περισσότερους φοιτητές.

Σήμερα, παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στο παρεκκλήσιο της Σχολής, θα γίνει η επίδοση του σταυρού στους νέους φοιτητές και της ρασοφορίας στην τελειόφοιτη τάξη.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα προστεί της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πάλι στο παρεκκλήσιο της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων