05/02/2024 05/02/2024 Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, υποδέχθηκε την Ελισάβετ Προδρόμου (PhD), τους Άρχοντες Κάρυ Τζ. Λυμπεράκη (DMD) και Γιώργο Ε. Δημακόπουλο (PhD) και Σάρα Τσουγκράνη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να συζητήσουν την επέκταση του ρόλου των νεαρών κοριτσιών και των γυναικών στην Εκκλησία. Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε η σημασία της συμμετοχής...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 8:10

Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τον ρόλο των γυναικών στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τον ρόλο των γυναικών στην Εκκλησία

Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, υποδέχθηκε την Ελισάβετ Προδρόμου (PhD), τους Άρχοντες Κάρυ Τζ. Λυμπεράκη (DMD) και Γιώργο Ε. Δημακόπουλο (PhD) και Σάρα Τσουγκράνη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να συζητήσουν την επέκταση του ρόλου των νεαρών κοριτσιών και των γυναικών στην Εκκλησία.

Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε η σημασία της συμμετοχής των κοριτσιών και των γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας. Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Αγίας Φοίβης, Δρ. Προδρόμου, Δρ. Λυμπεράκη και Σάρα Τσουγκράνη, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τον καθοριστικό του ρόλο και την ευλογία του, προκειμένου το Κέντρο να φιλοξενήσει το Δεκαετές Συμπόσιο στο Ελληνικό Κολλέγιο του Τίμιου Σταυρού τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, απέδωσαν στο Συμπόσιο χαρακτήρα-καταλύτη για την προώθηση των δράσεών τους, που θα φέρει κοντά μια διαφοροποιημένη ομάδα συμμετεχόντων, κληρικών και λαϊκών, από όλη τη χώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έδωσε την ευλογία του ώστε να συνεχιστεί η συμμετοχή κοριτσιών και γυναικών στις λειτουργικές ακολουθίες, καθώς και οι προσπάθειες διεύρυνσης της παρουσίας των γυναικών στην Εκκλησία.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε ο ρόλος των γυναικών στην Εκκλησία, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 με την Πρόεδρο του Κέντρου Αγία Φοίβη, Δρ. Κάρυ Φρέντερικ Φροστ, τους Κύρα Π. Λυμπεράκη, Δρ. Λυμπεράκη και Δρ. Δημακόπουλο.

Photo: GOARCH

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων