21/09/2022 21/09/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου πραγματοποιήθηκε η φετινή ετήσια χοροεσπερίδα του Ημερησίου Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton στην Αδελαΐδα. Η αίθουσα της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αυστραλίας, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν γεμάτη από γονείς των μαθητών και φίλους του Κολλεγίου. Το δείπνο ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 14:42

Αδελαΐδα: Ετήσια εκδήλωση της Επιτροπής Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος»

Διαδώστε:
Αδελαΐδα: Ετήσια εκδήλωση της Επιτροπής Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος»

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου πραγματοποιήθηκε η φετινή ετήσια χοροεσπερίδα του Ημερησίου Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton στην Αδελαΐδα. Η αίθουσα της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αυστραλίας, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν γεμάτη από γονείς των μαθητών και φίλους του Κολλεγίου.

Το δείπνο ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το σημαντικό έργο, που επιτελείται στη σχολική κοινότητα του Κολλεγίου. Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, και Ενεργείας της κυβερνήσεως της Νοτίου Αυστραλίας, κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νότιο Αυστραλία, κ. Γεώργιος Ψιάχας, ο Κοινοπολιτειακός Βουλευτής Αδελαΐδος, κ. Ευστάθιος Γεωργανάς, ο Δήμαρχος West Torrens, κ. Michael Coxon, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Κολλεγίου, τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, και άλλοι επίσημοι.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Κολλεγίου, κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος, ο οποίος ευχαρίστησε την Επιτροπή Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου, τόσο για την άψογη διοργάνωση της εκδηλώσεως, όσο και για την αδιάκοπη βοήθειά τους στη λειτουργία του Κολλεγίου. Οι μαθητές και μαθήτριες των μικρών και μεγαλύτερων τάξεων του Κολλεγίου εντυπωσίασαν με τους δημοτικούς χορούς που χόρεψαν με ελληνική λεβεντιά και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τους λοιπούς παρισταμένους, που καμάρωσαν το ελληνορθόδοξο φρόνημά τους.

Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση και αισιοδοξία δημιούργησε η ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Ενεργείας, κ. Αναστασίου Κουτσαντώνη, για την λίαν σημαντική για το μέλλον του Κολλεγίου απόφαση της Κυβερνήσεως Νοτίου Αυστραλίας να χορηγήσει στο Κολλέγιο δάνειο 9.000.000 δολαρίων με λίαν ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, πράγμα το οποίο θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Κολλεγίου προς ψυχική και πνευματική ωφέλεια των νέων γενεών της ομογένειας και της ευρύτερης κοινότητος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και επαίνεσε τους μαθητές για την επιμέλειά τους, καθώς και τους δασκάλους, τη Διοικούσα Επιτροπή, την Επιτροπή Γονέων και Φίλων, τους Αιδεσιμωτάτους ιερείς και το Δ. Συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητος, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία του Κολλεγίου και την καλλιέργεια ελληνορθοδόξου φρονήματος στις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών.

greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων