10/04/2024 11/04/2024 Στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ εορτάστηκε πανηγυρικά η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, με επίκεντρο τον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Βικτώρια, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 7 Απριλίου 2024. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου...
10 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2024 - 0:05

Αυστραλία: Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Διαδώστε:
Αυστραλία: Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ εορτάστηκε πανηγυρικά η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, με επίκεντρο τον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Βικτώρια, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 7 Απριλίου 2024.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ομίλησε καταλλήλως για την ημέρα.

Εξήγησε ότι η Εκκλησία προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και κουράγιο στον πνευματικό αγώνα που διάγουν.

Επισήμανε δε ότι ο Σταυρός αποτελεί και υπενθύμιση του σκοπού της παρούσας ζωής, που είναι η θυσία για τον πλησίον.

«Δηλαδή να αφήσουμε το “εγώ” και να λέμε “εμείς”, να ζούμε για τον συνάνθρωπο», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος και παρότρυνε: «Να το κάνουμε αυτό με τη θέλησή μας, γιατί διαφορετικά δεν έχει όφελος».

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων