20/02/2024 20/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, δια του νέου βιντεοσκοπημένου μηνύματός του στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, απευθύνει πνευματικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο ενδείκνυται να κάνουμε τον καθημερινό μας απολογισμό. «Αποδέχομαι αυτό που είμαι και προσπαθώ καθημερινά να γίνω καλύτερος», τονίζει στο κεντρικό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος, παροτρύνοντάς μας συνάμα να μη...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 10:02

Αυστραλίας Μακάριος: «Ο Χριστός είναι πηγή δυνάμεως»

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Ο Χριστός είναι πηγή δυνάμεως»

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, δια του νέου βιντεοσκοπημένου μηνύματός του στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, απευθύνει πνευματικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο ενδείκνυται να κάνουμε τον καθημερινό μας απολογισμό.

«Αποδέχομαι αυτό που είμαι και προσπαθώ καθημερινά να γίνω καλύτερος», τονίζει στο κεντρικό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος, παροτρύνοντάς μας συνάμα να μη χάνουμε ποτέ την πίστη και την ελπίδα μας στον Χριστό. «Γιατί ο Χριστός είναι πηγή δυνάμεως», όπως επισημαίνει με έμφαση.

Τι πρέπει να λέμε όλοι μας στον καθημερινό μας απολογισμό; «Δεν είμαι τέλειος, έχω πολλά ελαττώματα, ζηλεύω, έχω ανασφάλειες, δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους άλλους, έχω καταθλίψεις και πολλές κακές στιγμές…. Αυτός είμαι, δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ. Αλλά από την άλλη, δεν απογοητεύομαι. Διότι ξέρω ότι, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχω κι εγώ τις καλές μου στιγμές, έχω κι εγώ τα δικά μου χαρίσματα, έχω κάνει αγώνα στη ζωή μου, έχω κάνει και καλά πράγματα στη ζωή μου… Η καρδιά μου πολλές φορές έχει πληγωθεί από αγάπη που έδωσα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν την εκτίμησαν. Επομένως, αποδέχομαι αυτό που είμαι και προσπαθώ καθημερινά να γίνω καλύτερος… Προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου υπερήφανους. Προσπαθώ να κάνω τους γονείς μου υπερήφανους. Και πάνω από όλα, αυτό το οποίο προσπαθώ να μη χάσω ποτέ στη ζωή μου είναι η πίστη και η ελπίδα στο Χριστό. Γιατί ο Χριστός είναι πηγή δυνάμεως».

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων