28/02/2024 28/02/2024 Για μια ιστορική απόφαση κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δια της οποίας αγγέλλεται η έγκριση επί των αρχών του νέου Συντάγματός της από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ιστορική αυτή απόφαση «εκκλησιαστικοποιεί την διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας» και «από τούδε και εις...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2024 - 4:17

Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Για μια ιστορική απόφαση κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δια της οποίας αγγέλλεται η έγκριση επί των αρχών του νέου Συντάγματός της από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ιστορική αυτή απόφαση «εκκλησιαστικοποιεί την διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας» και «από τούδε και εις το εξής, η διοίκηση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα ασκείται υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, της οποίας θα προεδρεύει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος και μέλη της θα είναι οι εν ενεργεία βοηθοί του Επίσκοποι ως χωρεπίσκοποι».

«Εν δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό, ευχόμαστε το νέο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, μετά την τελική του μορφή, να αποτελέσει εφαλτήριο μείζονος, κατά Θεόν, προκοπής και αφορμή υψηλότερης πνευματικής πορείας, καθώς μάλιστα η προς έγκριση πορεία του συμπίπτει χρονικώς με την συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυσή της (1924-2024)», καταλήγει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με αισθήματα ανεκλάλητης χαράς και βαθύτατης ικανοποιήσεως αγγέλλει προς το χριστεπώνυμο πλήρωμά της την έγκριση επί των αρχών του νέου Συντάγματός της από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από τη θετική προς τούτο εισήγηση της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Μητρός Εκκλησίας, από τούδε και εις το εξής, η διοίκησις της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα ασκείται υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, της οποίας θα προεδρεύει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος και μέλη της θα είναι οι εν ενεργεία βοηθοί του Επίσκοποι ως χωρεπίσκοποι. Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική και συντονισμένη εργασία των αρμοδίων Συνοδικών Επιτροπών του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου για τη ρύθμιση των επί μέρους ζητημάτων και λεπτομερειών.

Προς την Σεπτή Κορυφή των Ορθοδόξων, τον Παναγιώτατο Αυθέντη και Δεσπότη, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους τιμίους Συνοδικούς Αρχιερείς εκφράζονται ευγνώμονες ευχαριστίες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Μακαρίου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων και των μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου για την ιστορική αυτή απόφαση, η οποία εκκλησιαστικοποιεί την διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Για μία ακόμη φορά, μάλιστα, διαδηλώνονται με θέρμη τα αισθήματα υιικής αφοσιώσεως, σεβασμού, τιμής και αγάπης όλου του πληρώματος της πέμπτης ηπείρου, προς τον πανίερο Αποστολικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως και τον Πρώτο της ιερωσύνης των Ορθοδόξων, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.

Εν δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό, ευχόμαστε το νέο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, μετά την τελική του μορφή, να αποτελέσει εφαλτήριο μείζονος, κατά Θεόν, προκοπής και αφορμή υψηλότερης πνευματικής πορείας, καθώς μάλιστα η προς έγκριση πορεία του συμπίπτει χρονικώς με την συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυσή της (1924-2024).»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργασίες και αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων