16/04/2020 16/04/2020 Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Κατά την Ακολουθία, η οποία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, αναγνώστηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, δηλαδή οι δώδεκα...
16 Απριλίου, 2020 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 17:43

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στο Σύδνεϋ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στο Σύδνεϋ (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

Κατά την Ακολουθία, η οποία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, αναγνώστηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, δηλαδή οι δώδεκα ευαγγελικές περικοπές που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Ιησού Χριστού, και έγινε αναπαράσταση του σταυρικού Μαρτυρίου.

Καθότι η Ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο, χιλιάδες πιστοί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με ευλάβεια την ανάγνωση των Δώδεκα Ευαγγελίων και την περιφορά του Εσταυρωμένου, και να βιώσουν τα δραματικά γεγονότα των Παθών του Κυρίου, ακούγοντας τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια που εψάλλοντο, καθώς και το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…».

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων