29/06/2019 29/06/2019   Μεγάλη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπου χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Στις 04.00 ώρα Ελλάδος έλαβε χώρα η ενθρόνιση (11 τοπική ώρα Αυστραλίας, σ.σ το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” τη μετέδωσε ζωντανά) του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϊ. Για το λόγο αυτό πολλοί...
29 Ιουνίου, 2019 - 4:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2019 - 21:16

Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ – Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες

Διαδώστε:
Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ – Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες
  Μεγάλη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπου χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Στις 04.00 ώρα Ελλάδος έλαβε χώρα η ενθρόνιση (11 τοπική ώρα Αυστραλίας, σ.σ το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” τη μετέδωσε ζωντανά) του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϊ. Για το λόγο αυτό πολλοί Ιεράρχες έχουν καταφτάσει στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες όπου παρέστησαν στην τελετή της ενθρόνισης.

   Μεταξύ αυτών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

   Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τους καλωσόρισε όλους με εγκάρδια λόγια και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενθρόνισή του, ενώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

  Παρέστησαν επίσης δεκάδες Αρχιερείς αλλά και απλοί κληρικοί από όλη την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς και οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το «παρών» έδωσε η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Οι ομιλίες

Η πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας μίλησε για την ιστορικότητα των στιγμών, για τις ευχές και τις ελπίδες όλων των κατοίκων της πολιτείας στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου.

Ο Υπουργός Μεταναστεύσεως της Αυστραλιας κ. Scot Morrison ανέγνωσε το μήνυμα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας με ευχές για πολύχρονη, επιτυχημένη ποιμαντική υπηρεσία στην Εκκλησία της Αυστραλίας και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της πέμπτης Ηπείρου.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα προσφώνησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Έφυγε ένας ποιητής της Εκκλησίας που με είχε τιμήσει με την προσωπική του φιλία αλλά έρχεται ένα φιλόσοφος, ρεαλιστής και μαχητικός. Σήμερα μιλάει η Εκκλησία, η Παναγία και ο Χριστός. Σας μεταφέρω και τους χαιρετισμούς του Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Να ξέρετε ότι η Ελλάδα στο σύνολό της θα είναι στο πλευρό σας, τα λόγια είναι φτωχά όταν έχουμε μπροστά μας έναν νέο ηγέτη της Ορθοδοξίας της Αυστραλίας.»

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δοξάζουμε το Θεό που χάρισε στην Εκκλησία άνδρα της δικής σας περιωπής, με τόσες αρετές και χαρίσματα, μόρφωση, αγάπη, εργατικότητα”, ενώ του δώρισε έναν επιστήθιο σταυρό κι ένα εγκόλπιο.

Εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τόνισε ότι “Η επιστημοσύνη και τα πλούσια χαρίσματά σας βοηθούν να πορεύεστε στα βήματα Πέτρου και Παύλου σε μία εποχή που η Εκκλησία έχει ιδιαίτερη ανάγκη εμπνευσμένων ιεραρχών που θα δίνουν ουσιώδη και φωτεινή μαρτυρία δια της πίστεως και της ελπίδος στον Χριστό.”

Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων