16/11/2023 16/11/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κυβερνητικό Μέγαρο στην Καμπέρα και παρέστη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Αυστραλιανό Κέντρο Χριστιανισμού και Πολιτισμού (Australian Centre for Christianity and Culture). Μετά την εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γενικό Κυβερνήτη της...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 17:49

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως επισκέφθηκε τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως επισκέφθηκε τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κυβερνητικό Μέγαρο στην Καμπέρα και παρέστη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Αυστραλιανό Κέντρο Χριστιανισμού και Πολιτισμού (Australian Centre for Christianity and Culture).

Μετά την εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας κ. David Hurley.

Καταρχάς, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στον κ. Hurley την εκτίμηση και τον ειλικρινή σεβασμό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Γενικό Κυβερνήτη για δύο σημαντικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το 2024. Πρώτον, για την επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, τον επόμενο Οκτώβριο, και δεύτερον για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο κ. Hurley ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως για την παρουσία του στο Κυβερνητικό Μέγαρο και την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, και με τη σειρά του μετέφερε τις θερμές ευχές του στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο. Επιπλέον, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας δήλωσε ότι ανυπομονεί να δει τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο στην Αυστραλία.

 

Πηγή: greek.vema.com.au

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων