08/03/2023 08/03/2023 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριάκου, η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης Go Youth Melbourne διοργάνωσε την πρώτη της ομιλία για το έτος 2023. Προσκεκλημένες ήταν η Γερόντισσα Καλλισθένη και η αδελφή Γρηγορία από την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Geelong. Παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και...
08 Μαρτίου, 2023 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 15:28

Ομιλία της Γερόντισσας Καλλισθένης ενώπιον νέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης

Διαδώστε:
Ομιλία της Γερόντισσας Καλλισθένης ενώπιον νέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριάκου, η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης Go Youth Melbourne διοργάνωσε την πρώτη της ομιλία για το έτος 2023. Προσκεκλημένες ήταν η Γερόντισσα Καλλισθένη και η αδελφή Γρηγορία από την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Geelong.

Παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο π. Παντελεήμων Λάσκαρης από την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης South Yarra, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.

Την ομιλία παρακολούθησαν σαράντα νέοι και νέες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, ενώ η βραδιά ξεκίνησε με ένα νηστίσιμο γεύμα. Στη συνέχεια, άκουσαν όλοι με προσοχή τη Γερόντισσα Καλλισθένη που μοιράστηκε τη σοφία της σχετικά με το θέμα της συγχώρεσης και της ταπεινοφροσύνης.

Καθώς η ομιλία πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Γερόντισσα είχε την ευκαιρία να αναφερθεί λεπτομερώς στα Ιδιόμελα του Τριωδίου, τα οποία ψάλλονται κατά την περίοδο του Τριωδίου στις τρεις ακολουθίες του Όρθρου της Κυριακής. Η Γερόντισσα Καλλισθένη εξήγησε ότι επικεντρώνεται στο θέμα της μετάνοιας, συνδέοντας αυτό με την καθημερινή μας ζωή. Ενθάρρυνε δε τη νεολαία να έχει το θάρρος να κάνει αυτοέλεγχο, χωρίς να απελπίζεται, και να δοξάζει τον Θεό για όλα.

Επίσης, η Γερόντισσα απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, παρέχοντας πνευματικά διαφωτιστικές συμβουλές για διάφορα θέματα, προτρέποντας μεταξύ άλλων τους νέους να είναι περήφανοι για την Ορθόδοξη πίστη τους και να μάθουν να συγχωρούν τους πλησίον τους.

Η Νεολαία της Αρχιεπισκοπής Περιφέρειας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη Γερόντισσα Καλλισθένη και την αδελφή Γρηγορία για τον χρόνο που αφιέρωσαν ώστε να τους επισκεφθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τη σοφία τους με τους νέους που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων