06/09/2021 06/09/2021 “Ο μακαριστός και αείμνηστος, μεγάλος Έλληνας Μίκης, υπήρξε η φωνή της Ελλάδος, του Ελληνισμού, της Ρωμιοσύνης” τονίζει στο μήνυμά της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης με αφορμή την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, προσεύχεται για την ανάπαυση της μακαρίας, ευγενικής και δημιουργικής ψυχής του,...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 13:08

Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

“Ο μακαριστός και αείμνηστος, μεγάλος Έλληνας Μίκης, υπήρξε η φωνή της Ελλάδος, του Ελληνισμού, της Ρωμιοσύνης” τονίζει στο μήνυμά της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης με αφορμή την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, προσεύχεται για την ανάπαυση της μακαρίας, ευγενικής και δημιουργικής ψυχής του, με τους δικαίους και τους Αγίους.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς πληροφορήθηκε την κοίμηση του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος κατήγετο από τον Γαλατά Χανίων, εκφράζει τις θερμές συλλυπητήριες ευχές της, προς τους κατά σάρκα οικείους του, καθώς και προς την καλλιτεχνική οικογένεια του Ελληνισμού και ευρύτερα, της οποίας «πρωτομάστορας» υπήρξε ο μακαριστός.

Η Εκκλησία Κρήτης, προσεύχεται προς τον Τριαδικό Θεό, για την ανάπαυση της ρωμαλέας ποιητικής ψυχής του μεγάλου δημιουργού και καλλιτέχνη, που αγάπησε και ύμνησε με τη μουσική γραφίδα της μελοποιΐας του, το κάλλος της Θείας Δημιουργίας, «τραγούδησε», με τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο, τους καημούς και τα βάσανα του λαού μας και ενέπνευσε διαχρονικά και υπερτοπικά την πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά.

Ο μακαριστός και αείμνηστος, μεγάλος Έλληνας Μίκης, υπήρξε η φωνή της Ελλάδος, του Ελληνισμού, της Ρωμιοσύνης. Αναδείχθηκε ο οικουμενικός άνθρωπος του Πολιτισμού μας. Στους ήχους των μουσικών του συνθέσεων ξεδίπλωνε την πολλάκις σταυρωμένη, αλλά και αναστημένη Ρωμιοσύνη. Ήταν ο άνθρωπος που σάρκωσε πάνω στις μουσικές νότες του, την ιστορία του Έθνους μας.
Η Εκκλησία Κρήτης, με ευγνωμοσύνη μνημονεύει του αλησμόνητου Μίκη (Μιχαήλ), και προσεύχεται για την ανάπαυση της μακαρίας, ευγενικής και δημιουργικής ψυχής του, με τους δικαίους και τους Αγίους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων