11/07/2023 11/07/2023 Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συνάντησε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρονται: – η εξακολούθηση λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας, ως σημαντικού διαύλου επικοινωνίας...
11 Ιουλίου, 2023 - 19:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2023 - 20:05

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης – Ψηφιοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά της Εκκλησίας της Κρήτης

Διαδώστε:
Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης – Ψηφιοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά της Εκκλησίας της Κρήτης

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συνάντησε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

– η εξακολούθηση λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας, ως σημαντικού διαύλου επικοινωνίας των δύο πλευρών,
– η υλοποίηση προγράμματος ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και
– θέματα που άπτονται των κληρικών της ομογένειας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολογιώτατος κ. Νήφων Βασιλάκης, ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας Κρήτης και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Δημήτρης Μηλαθιανάκης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Σημειώνεται ότι, στις 8 Ιουλίου, ο υπουργός Παιδείας προέβη σε συνολικά 25 εξαγγελίες για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης οι οποίες θα “δρομολογηθούν” σε βάθος τετραετίας.

Σχετικά με την αρμοδιότητα των θρησκευμάτων, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι “θα συνεργαστούμε με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς θεσμικούς μας ρόλους και θα προβούμε στην κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού”. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων