03/01/2019 03/01/2019 Τη μεγάλη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κατά την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε με λαμπρότητα η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αθηναγόρου με τη συμμετοχή ιερέων...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 20:44

Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες (φώτο)

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες (φώτο)

Τη μεγάλη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κατά την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε με λαμπρότητα η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αθηναγόρου με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως, καθώς και του Πρωτοπρεσβυτέρου, κ. Ευαγγέλου Κούτρα, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος βρέθηκε τις ημέρες των εορτών ιδιωτικώς στις Βρυξέλλες.

 

 

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του νέου έτους, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και ευλογίες για ένα έτος ειρηνικό και καρποφόρο, ένα έτος, το οποίο για την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αποτελεί σταθμό στην ιστορία της, με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων