27/05/2024 27/05/2024 Ο Δήμος Μονάχου άρχισε μια εκστρατεία για συμμετοχή των κατοίκων Μονάχου στις Ευρωεκλογές, που θα λάβουν χώρα στις 9 Ιουνίου 2024. Η εκστρατεία με τον τίτλο: “Die Würde des Menschen ist unantastbar. Wählen gehen für Demokratie und Menschenrechte” (Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Ψηφίστε για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα), γίνεται με αφίσες σε...
27 Μαΐου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 12:11

Η Μητρόπολη Γερμανίας συμβάλλει στην εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Γερμανίας συμβάλλει στην εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές

Ο Δήμος Μονάχου άρχισε μια εκστρατεία για συμμετοχή των κατοίκων Μονάχου στις Ευρωεκλογές, που θα λάβουν χώρα στις 9 Ιουνίου 2024.

Η εκστρατεία με τον τίτλο: “Die Würde des Menschen ist unantastbar. Wählen gehen für Demokratie und Menschenrechte” (Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Ψηφίστε για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα), γίνεται με αφίσες σε δημόσιους χώρους, σε οθόνες ενημέρωσης στα μέσα γενικής μεταφοράς, και σε άλλους χώρους της αρμοδιότητας του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση Die Würde des Menschen ist unantastbar (Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη) αποτελεί την απαρχή του κειμένου του Γερμανικού Συντάγματος (άρθρο 1), το οποίο συμπληρώνει εφέτος 75 χρόνια από την ημερομηνία ισχύος του στη Γερμανία, στις 23 Μαΐου 1949.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, δημιουργήθηκαν με ευθύνη του Δήμου 24 βιντεοκλίπ στα οποία προσωπικότητες της πόλης Μονάχου αναφέρονται στον τίτλο της εκστρατείας και με ένα σύντομο μήνυμά τους προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αρχιδημάρχου κ. Dieter Reiter για συμμετοχή της Μητρόπολής στην εκστρατεία αυτή και όρισε τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση να λάβει μέρος στη διαδικασία της.

Στο βιντεοκλίπ που κυκλοφορεί από σήμερα 27 Μαΐου, στη Γερμανία, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης είπε τα ακόλουθα: “Κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος επιδερμίδας, γλώσσας, θρησκείας και πολιτισμού. Ψηφίστε για να προστατέψετε και να προωθήσετε την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων