10/06/2024 10/06/2024 Αντιπροσωπεία Ιεραρχών, κληρικών και μοναχών από το Πατριαρχείο Γεωργίας δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024, στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου δέκα ετών από την...
10 Ιουνίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2024 - 16:56

Ιεράρχες, κληρικοί και μοναχές από το Πατριαρχείο Γεωργίας στον Μητροπολίτη Βελγίου

Διαδώστε:
Ιεράρχες, κληρικοί και μοναχές από το Πατριαρχείο Γεωργίας στον Μητροπολίτη Βελγίου

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών, κληρικών και μοναχών από το Πατριαρχείο Γεωργίας δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024, στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου δέκα ετών από την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσιθέου στο Βέλγιο.

Μετά την υποδοχή στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του θρόνου, κατά την οποία ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία των Ορθοδόξων στις τρείς χώρες της Μπενελούξ, στην αναγνώριση της Εκκλησίας από το κράτος, στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Ορθοδόξων παρουσιών και την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Επισκοπικής Συνελεύσεως, και ευχήθηκε στον Επίσκοπο κ. Δοσίθεο να είναι τα έτη του πολλά, όχι μόνο για την καλή διακονία της Γεωργιανής παροικίας, αλλά και για την συνέχεια της άριστης συνεργασίας με τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επικεφαλής των Ορθοδόξων στο Βέλγιο.

Οι Ιεράρχες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και συζήτησαν θέματα κοινού ποιμαντικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Βέλγιο

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Visit of official delegation of the Patriarchate of Georgia (8-6-2024)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων