ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
18/09/2023 18/09/2023 Ξεχωριστό ήταν για περισσότερους από 20 σλαβόφωνους ενορίτες του ιερού ναού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στη Σεούλ το προσκύνημα που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες στο νεόδμητο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju. Το ταξίδι ξεκίνησε με προσευχή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ. Ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 9:57

Κορέα: Σλαβόφωνοι προσκυνητές στο νέο Ορθόδοξο ναό στην πόλη Jeonju

Διαδώστε:
Κορέα: Σλαβόφωνοι προσκυνητές στο νέο Ορθόδοξο ναό στην πόλη Jeonju

Ξεχωριστό ήταν για περισσότερους από 20 σλαβόφωνους ενορίτες του ιερού ναού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στη Σεούλ το προσκύνημα που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες στο νεόδμητο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju.

Το ταξίδι ξεκίνησε με προσευχή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ. Ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος ευλόγησε όλους τους προσκυνητές πριν από την αναχώρησή τους.

Αφού έφτασαν στο Jeonju, οι προσκυνητές επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο της Κορέας που βρίσκεται στο χωριό Hanok. Εκεί είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης του Jeonju.

Μετά έφθασαν στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου όλοι εντυπωσιάστηκαν από το κάλλος του ναού και τις υπέροχες αγιογραφίες του. Ακολούθησε το δείπνο στην τράπεζα του πνευματικού κέντρου. Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στο ναό για το Απόδειπνο και την Ακολουθία της Ιεράς Μεταλήψεως. Η ομορφιά του ναού την νύχτα και η κατανυκτική Ακολουθία γέμισε ουράνια συναισθήματα του προσκυνητές.

Πολλοί από τους προσκυνητές ξύπνησαν νωρίς για να θαυμάσουν την ανατολή του ηλίου και την ασυνήθιστα όμορφη θέα του ναού, τυλιγμένου στις ακτίνες του πρωινού ήλιου.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής προέστη ο εφημέριος του ναού π. Ιλαρίων Jeong, με συλλειτουργό τον π. ΡωμανόKavchak. Στο κήρυγμά του κατά την θεία λειτουργία ο π. Ρωμανός ανέλυσε τη σημασία του ναού για τους Ορθοδόξους πιστούς και επεσήμανε τα πνευματικά οφέλη του προσκυνήματός τους.

Μετά την θεία Λειτουργία όλοι οι πιστοί της ενορίας του Jeonju και οι επισκέπτες από την Σεούλ παρακάθησαν στο κοινό γεύμα αγάπης, κατά το οποίο αντάλλαξαν εντυπώσεις από το ταξίδι τους και μοιράστηκαν πνευματικές εμπειρίες. Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον εφημέριο του ναού π. Ιλαρίωνα και την πρεσβυτέρα του Δέσποινα, και ευχαρίστησαν όλους τους ενορίτες για τη φιλοξενία τους.

“Αυτό το προσκύνημα άφησε βαθύ αποτύπωμα στις καρδιές των ενοριτών του ιερού ναού του Αγίου Μαξίμου τουΓραικού στη Σεούλ και τους βοήθησε να ενισχύσουν την πίστη και την πνευματική τους ενότητα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα