31/03/2022 31/03/2022 Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μαξίμου, η Θεία Λειτουργία της Γ´ Κυριακής των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στο Ορθόδοξο Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου στεγάζεται η ελληνόφωνη ενορία της Γενεύης της Ιεράς Μητρόπολης Ελβετίας....
31 Μαρτίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 18:53

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Γενεύη

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Γενεύη

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μαξίμου, η Θεία Λειτουργία της Γ´ Κυριακής των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στο Ορθόδοξο Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου στεγάζεται η ελληνόφωνη ενορία της Γενεύης της Ιεράς Μητρόπολης Ελβετίας.

Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου και περατωθέντος του ασματικού της Δοξολογίας έγινε, κατά την διάταξη του Τυπικού, η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, μετά την οποία, ψαλλομένου του ιδιομέλου «Δεῦτε, πιστοί…», ο λειτουργός αρχιερεύς διένειμε τα άνθη στους συλλειτουργούς κληρικούς, στα μέλη του χορού και στους πιστούς.

Μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη η Δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στην οποία παρέστησαν οι εξοχ. κ.κ. Παναγιώτης Στουρνάρας, Πρέσβυς-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των λοιπών εν Γενεύῃ Διεθνών Οργανισμών, και Αλέξανδρος Γεννηματάς, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη, Πρόεδροι ομογενειακών φορέων κ.ά.

Ακολούθησε, στην κοσμοβριθή μεγάλη αίθουσα του Ορθοδόξου Κέντρου, σχολική εορτή, κατά την οποία φερέλπιδες νέοι βλαστοί της ομογενείας της Γενεύης απήγγειλαν ποιήματα και απέδωσαν άσματα με θέμα την Παλλιγενεσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων