15/12/2023 15/12/2023 Σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών για την αφυπηρέτηση του Πρέσβεως της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονυσίου Καλαμβρέζου παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023. Μετά την προσφώνηση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Φιλίππου Κοτσαρίδη και την απονομή τιμητικής πλακέτας, τον λόγο...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2023 - 12:59

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας σε εκδήλωση προς τιμήν του απερχόμενου Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας σε εκδήλωση προς τιμήν του απερχόμενου Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών για την αφυπηρέτηση του Πρέσβεως της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονυσίου Καλαμβρέζου παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023.

Μετά την προσφώνηση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Φιλίππου Κοτσαρίδη και την απονομή τιμητικής πλακέτας, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο οποίος εξήρε την τετραετή θητεία του απερχομένου Πρέσβεως, την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, το άνοιγμα της Πρεσβείας προς την Ελληνική ομογένεια και την μεγάλη συμβολή του στην σύσφιξη των ελληνοβελγικών σχέσεων.

Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο κ. Καλαμβρέζος, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρισταμένους στην τιμητική για τον ίδιο εκδήλωση, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους συνεργάτες του και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του για την περεταίρω προβολή και ενίσχυση της σοβαρής παρουσίας της Ελλάδος στο Βέλγιο, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Το παρόν έδωσαν ο Α´ Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας και επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, ο οποίος ομίλησε εκ μέρους των υπαλλήλων της Πρεσβείας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, πρόεδροι και υπεύθυνοι των διαφόρων Ελληνικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών συλλόγων και φορέων στις Βρυξέλλες και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

Ακολούθησε δεξίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων