27/02/2023 28/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η συγχώρηση του Θεού προς τον άνθρωπο, εξαρτάται από την συγχώρηση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του. Η συγχωρητικότητα δίδει φτερά στην ψυχή...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 2:05

Ο Μητροπολίτης Βρύουλων στη Μενεμένη την Κυριακή της Τυρίνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βρύουλων στη Μενεμένη την Κυριακή της Τυρίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η συγχώρηση του Θεού προς τον άνθρωπο, εξαρτάται από την συγχώρηση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του.
Η συγχωρητικότητα δίδει φτερά στην ψυχή και συγκινεί το Έλεος του Θεού προς τον άνθρωπο.
Ο Θεός περιμένει την μετάνοια του ανθρώπου. Όμως, η μετάνοια προϋποθέτει μεταμόρφωση. Ο άνθρωπος δυστυχώς, θέλει να φαίνεται αυτός που δεν είναι, τόσον απέναντι του εαυτού του, όσον και απέναντι του Θεού.
Στο προσκήνιο αυτές τις μέρες, ο καρνάβαλος. Αυτή η τραγική μορφή, που ζητά τη μεταμόρφωση.
Που ζητά, όπως έλεγε, ο αείμνηστος, Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Μελίτων Χατζής, του Οικουμενικού Πατριαρχείου : ” Να λυτρωθεί από την υποκρισία υποκρινόμενος”. ” Μάθαμε να κατηγορούμε και να καταδικάζουμε τον Καρνάβαλο, υποκρινόμενοι. Όμως ο Καρνάβαλος είναι ο ειλικρινέστερος των υποκριτών”.
Αδερφοί μου •
Να δούμε με συμπάθεια τον Καρνάβαλο. Να σταθούμε κάτω από την προσωπίδα Του. Να αισθανθούμε την αγωνία του. Να δούμε το δάκρυ του, που δεν ζητά τίποτε άλλο, παρά την μεταμόρφωση της ζωής μας. Που σημαίνει να ξαναγίνουμε όπως βγήκαμε από τα χέρια του Δημιουργού μας.
Ευχή μου : Ξεκινώντας από τον εαυτό μου, να προχωρήσουμε σε ένα νέο όραμα ζωής που ζητά πραγματική συγχώρηση στον συνάνθρωπο, όχι με υποκρισία, αλλά με την ελευθερία που μας χαρίζει μόνον ο Θεός.
Καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων