10/09/2021 10/09/2021 Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογράφηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες, Υπέρτιμο και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, στην Πρυτανεία. Το Μνημόνιο Συνεργασίας...
10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2021 - 19:18

Συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Μπουένος Άϊρες με το Α.Π.Θ.

Διαδώστε:
Συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Μπουένος Άϊρες με το Α.Π.Θ.

Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογράφηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες, Υπέρτιμο και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, στην Πρυτανεία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την πρακτική άσκηση φοιτητών/φοιτητριών, την κινητικότητα Καθηγητών/Καθηγητριών και ερευνητών/ερευνητριών για έρευνα στη Λατινική Αμερική, καθώς και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων για την προβολή του έργου του ΑΠΘ στη Νότια Αμερική και του έργου των ομογενειακών φορέων στη Θεσσαλονίκη.

«Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής καταδεικνύει την εξωστρέφεια του Αριστοτελείου, καθώς και την πολύπλευρη δράση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ προσφέρει νέες ερευνητικές δυνατότητες στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας. Ακόμη, συνιστά ξεχωριστή χαρά για εμάς, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είναι απόφοιτος τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου μας», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ επισήμανε ότι «είναι τιμή για εμάς στη θέση που είστε να μιλάτε την ελληνική γλώσσα που σημαίνει ότι, στα μέρη όπου διακονείτε, μεταφέρεται όχι μόνο η ελληνική γλώσσα αλλά και ο ελληνικός πολιτισμός».

 

 

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, σημείωσε ότι «με τη συμφωνία αυτή ανοίγει ένας ορίζοντας ο οποίος θα αξιοποιηθεί και θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η αποστολή μας στη Νότια Αμερική δεν οριοθετείται μόνο στο θρησκευτικό κομμάτι, αλλά είναι πολυδιάστατη. Η συνεργασία με το Αριστοτέλειο είναι το καλύτερο μέσο για να προβάλουμε όχι μόνο τη θεολογική μας παράδοση, αλλά όλη την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή μας παράδοση στον χώρο της Νοτίου Αμερικής, όπου υπάρχει λατρεία για τον ελληνικό πολιτισμό», προσθέτοντας ότι «το ΑΠΘ είναι alma mater. Έχω “γεννηθεί” πνευματικά εδώ πέρα».

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η πρώην Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΑΠΘ, Ομότιμη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δέσπω Λιάλιου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων