04/04/2023 04/04/2023 Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος» ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομίλησε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, σε εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα διαλέξεων του «Ορθοδόξου Κέντρου Ambiorix». Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία προσευχή υπέρ της ειρήνης στον κόσμο και στην Ουκρανία, ευχόμενοι οι υπεύθυνοι να λάβουν την απόφαση του άμεσου...
04 Απριλίου, 2023 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 20:33

Βέλγιο: Ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομιλητής στον Κύκλο Ομιλιών «Ορθόδοξος Λόγος»

Διαδώστε:
Βέλγιο: Ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομιλητής στον Κύκλο Ομιλιών «Ορθόδοξος Λόγος»

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος» ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομίλησε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, σε εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα διαλέξεων του «Ορθοδόξου Κέντρου Ambiorix».


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία προσευχή υπέρ της ειρήνης στον κόσμο και στην Ουκρανία, ευχόμενοι οι υπεύθυνοι να λάβουν την απόφαση του άμεσου τερματισμού του πολέμου, από τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και από τον Μητροπολίτη εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιο (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βελγίου έλαβε τον λόγο, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ιεράρχες, τους πρέσβεις και τον κόσμο και παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή, ο οποίος στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Πρόσκληση για μετάνοια».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου ο πατήρ Ιάκωβος είχε την δυνατότητα να εξηγήσει λεπτομερέστερα κάποιες πτυχές του θέματος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πατέρα Ιάκωβο για τον κόπο του να έλθει στο Βέλγιο κομίζοντας την αγάπη του και την εμπειρία του από την ζωή του ως υποτακτικός του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου καθώς και του νυν Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντος Ελισαίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Επίσκοπος κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Πρέσβυς της Βουλγαρίας στο Βέλγιο κ. Plamen Bonchev, η Πρέσβης της Ρουμανίας στο Βέλγιο κα Andreea Păstârnac, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Βέλγιο, οι Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Άρχων Ορφανοτρόφος κ. BorisGurov και Άρχων Πρωτονοτάριος Δρ. Κωνσταντίνος Βαμβακάς, καθώς και κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη εκδήλωση του «Ορθοδόξου Λόγου» θα λάβει χώρα μετά το Πάσχα στις 25 Απριλίου στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Η χαρά της Αναστάσεως».

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων