29/11/2021 29/11/2021 Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας και της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 18:50

ΒΕΛΓΙΟ: Του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στη Γάνδη

Διαδώστε:
ΒΕΛΓΙΟ: Του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στη Γάνδη

Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ενορίας με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Dominique Verbeke για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους λοιπούς κληρικούς για την παρουσία τους στην πανήγυρι ενώ εκ μέρους του κλήρου και του παρισταμένου εκκλησιάσματος ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κενανίδης, με αφορμή την όγδοη επέτειο από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου σε Μητροπολίτη Βελγίου, ευχήθηκε έτη πολλά καλλίκαρπης ποιμαντορίας εις δόξαν Θεού και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Η Ενορία ιδρύθηκε το 1972 από τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Ιγνάτιο Peckstadt, ο οποίος είχε εργαστεί ήδη από ετών για να καταστήσει την ορθοδοξία γνωστή στην Φλάνδρα οργανώνοντας και δίνοντας διαλέξεις για την πνευματική ζωή εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το επόμενο έτος η Ενορία θα εορτάσει το Χρυσό της Ιωβηλαίο από της ιδρύσεώς της. Η Ενορία αποτελείται από ορθοδόξους κάθε προέλευσης και οι ακολουθίες τελούνται κυρίως στην τοπική γλώσσα, τη φλαμανδική, με την χρήση όμως και διαφόρων άλλων γλωσσών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων