25/05/2023 25/05/2023 Την πρώτη του δια ζώσης συνεδρίαση μετά την πανδημία πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 24 Μαΐου 2023, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας κληρικούς και λαϊκούς εκπροσώπους από διάφορες οργανώσεις και επιτροπές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Με οικοδεσπότη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο, η συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συνήλθε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και πραγματοποιήθηκε σε...
25 Μαΐου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 10:46

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η πανδημία έθεσε πρωτοφανή εμπόδια στη ζωτικότητα των ενοριών

Διαδώστε:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η πανδημία έθεσε πρωτοφανή εμπόδια στη ζωτικότητα των ενοριών

Την πρώτη του δια ζώσης συνεδρίαση μετά την πανδημία πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 24 Μαΐου 2023, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας κληρικούς και λαϊκούς εκπροσώπους από διάφορες οργανώσεις και επιτροπές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Με οικοδεσπότη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο, η συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συνήλθε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τις εαρινές συνεδριάσεις του συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Ελληνορθόδοξων Κυριών Φιλόπτωχου.

Η πανδημία έθεσε πρωτοφανή εμπόδια στη ζωτικότητα των ενοριών

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και ενότητας με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο να τονίζει προς τους παρευρισκόμενους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η πανδημία έθεσε πρωτοφανή εμπόδια στη ζωτικότητα των ενοριών και των ιδρυμάτων, απαιτώντας συνεχή προσαρμογή ενόψει των εξελισσόμενων πληροφοριών και συνθηκών υγείας. Αναγνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει μέρος της ζωής μας επ’ αόριστον, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την αξιοσημείωτη ευρηματικότητα και επινοητικότητα που επέδειξε η ελληνορθόδοξη κοινότητα. Εξήρε την ανθεκτικότητα και τη δέσμευση των πιστών στην πλοήγηση στο μεταβαλλόμενο κόσμο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε επίσης ότι η επιτυχία της Εκκλησίας εκτείνεται πέρα ​​από μετρήσιμες δραστηριότητες και διακονίες και ζήτησε την καλλιέργεια των αδελφικών σχέσεων, προβάλλοντας τη συμπόνια, το έλεος και την απεριόριστη αγάπη ως θεμέλια της εκκλησιαστικής ζωής.

Συζήτηση για την αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της Αρχιεπισκοπής

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν σημαντικές εισηγήσεις μεταξύ των οποίων και αυτές των Ιωάννη Κατσιματίδης και Γεώργιου Καντώνη. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως, η δέσμευση και η ανταλλαγή ιδεών ήταν ισχυρή.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Μερκάδος, Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποίησαν μια εκτενή συνεδρία ανασκόπησης της διαδικασίας αναθεώρησης του Καταστατικού Χάρτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ακολούθησε μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων επί του θέματος.

Οι Συνεδριάσεις του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σημαδεύτηκαν περαιτέρω από μια γενναιόδωρη δωρεά 110.000 δολαρίων από το Εθνικό Ελληνορθόδοξο Συμβούλιο Κυριών Φιλοπτώχου. Η Πρόεδρος Arlene Siavelis Kehl, η Α’ Αντιπρόεδρος Ανίτα Καρταλοπούλου και ο πνευματικός σύμβουλος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας παρέδωσαν τη δωρεά στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Φωτογραφίες: goarch.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων