30/09/2019 30/09/2019 Στο συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, αναφέρθηκε με μήνυμα του στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. “Στον αγώνα IAAF World Athletics Championships, ο ένας αδελφός σήκωσε τον άλλο και τερμάτισαν μαζί με αγάπη” έγραψε ο κ. Ελπιδοφόρος επικαλούμενος τη φράση του Αποστόλου Παύλου...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:59

Αρχιεπ. Αμερικής: “Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε…”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: “Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε…”

Στο συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, αναφέρθηκε με μήνυμα του στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

“Στον αγώνα IAAF World Athletics Championships, ο ένας αδελφός σήκωσε τον άλλο και τερμάτισαν μαζί με αγάπη” έγραψε ο κ. Ελπιδοφόρος επικαλούμενος τη φράση του Αποστόλου Παύλου στην προς Τιμόθεον Επιστολή “Tὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα·” Και πρόσθεσε: “Μακάρι όλοι να σηκώνουμε ο ένας το φορτίο του άλλου, εκπληρώνοντας έτσι τον νόμο του Κυρίου, που είναι ο νόμος της αγάπης” παραπέμποντας στην Προς Γαλάτας Επιστολήν “ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ”.


Οι δύο αθλητές μπορεί να μην ανέβηκαν στο βάθρο, να μην διεκδίκησαν καν μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να τους απονεμηθεί το χρυσό της αλληλεγγύης.

Και κυρίως στον Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό.

Ο αθλητής από τη Γουινέα είδε τραυματισμένο και ανήμπορο να τερματίσει τον Τζόναθαν Μπάσμπι (από την Αρούμπα), αλλά δεν τον προσπέρασε. Επέλεξε να τον πάρει αγκαλιά για να διανύσουν μαζί την απόσταση που χρειαζόταν για να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στον προκριματικό των 5000 μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων