08/05/2020 08/05/2020 Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προκειμένου να αποφασίσει επί της διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί για το άνοιγμα των ενοριών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ιεράρχες εξέφρασαν αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση για τον πόνο και την έλλειψη που αισθάνθηκαν οι πιστοί το τελευταίο διάστημα, ειδικά...
08 Μαΐου, 2020 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 10:39

Αρχιεπ. Αμερικής: “Ανοίγουμε τις εκκλησίες με σεβασμό και ευθύνη”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: “Ανοίγουμε τις εκκλησίες με σεβασμό και ευθύνη”

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προκειμένου να αποφασίσει επί της διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί για το άνοιγμα των ενοριών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ιεράρχες εξέφρασαν αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση για τον πόνο και την έλλειψη που αισθάνθηκαν οι πιστοί το τελευταίο διάστημα, ειδικά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Με βάση τα σχέδια που ισχύουν για όλη τη χώρα, αποφασίστηκε ότι κάθε Μητροπολίτης θα είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα των τοπικών ενοριών του σύμφωνα με τις τοπικές εντολές για την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, οι οποίες ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή .
Σημειώνοντας τη σημασία της Θείας Κοινωνίας, η Σύνοδος αποφάσισε ότι κάθε Ιεράρχης θα καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται αλλά και για την ειδική προετοιμασία των ναών και την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είπε:
«Όλοι ανησυχούμε βαθιά, όχι μόνο για την υγεία των πιστών μας, αλλά και για το ηθικό τους και την πνευματική τους ζωή. Γνωρίζουμε ότι το να ξανανοίξουμε τις Εκκλησίες με προσοχή και προσαρμοσμένοι στις συνθήκες, είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε. Ως Ποιμένες , δεσμευόμαστε να ξανανοίξουμε, και με μια διαρκή αίσθηση ευθύνης για την πνευματική υγεία των πιστών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων