16/04/2020 16/04/2020 Λόγο συμβουλευτικό και παραμυθίας προς τα ζευγάρια αλλά και τις οικογένειες που πλήττονται από την μεγάλη δοκιμασία, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά την τέλεση της τρίτης και τελευταίας Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας. Ορμώμενος από το σχετικό Ανάγνωσμα, που αναφέρεται στα παθήματα του Ιώβ και την μεγάλη υπομονή του και καρτερία μίλησε για την αξία...
16 Απριλίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 8:12

Αρχιεπ. Αμερικής: Νουθεσίες προς τα ζευγάρια

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Νουθεσίες προς τα ζευγάρια

Λόγο συμβουλευτικό και παραμυθίας προς τα ζευγάρια αλλά και τις οικογένειες που πλήττονται από την μεγάλη δοκιμασία, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά την τέλεση της τρίτης και τελευταίας Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.
Ορμώμενος από το σχετικό Ανάγνωσμα, που αναφέρεται στα παθήματα του Ιώβ και την μεγάλη υπομονή του και καρτερία μίλησε για την αξία της υπομονής και για το πόσο της χρειαζόμαστε σήμερα.
«Αυτή την εποχή είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας, με τις οικογένειες μας, μας έχει βρει μια μεγάλη δυσκολία. Ολοι περνάμε δύσκολα” υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε: “Είμαστε συνέχεια μαζί με την οικογένεια μας. Θα παρακαλούσα τα ανδρόγυνα να μην μαλώνουν μεταξύ τους. Να δείχνουν κατανόηση ο ένας στον άλλον. Να είναι αγαπημένοι, να περιποιούνται ο ένας τον άλλον, διότι τώρα πραγματικά δοκιμάζεται η αγάπη σας και η οικογενειακή σας ειρήνη”.
“Είναι δύσκολα, το καταλαβαίνω, αλλά όπως είπε και ο Ιώβ σήμερα , εάν δεχθήκαμε τα καλά από τον Θεό, τώρα δεν θα υποφέρουμε και τα άσχημα; Δεν θα υποφέρουμε και αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούμε; Και προς Θεού, μην πείτε ποτέ αυτό που είπε η γυναίκα του Ιώβ στον άνδρα της ότι καλύτερα να αρνηθείς το όνομα του Θεού και να πεθάνεις».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό αυτές τις δύσκολες στιγμής που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και συχνά εκνευρισμένοι να μην χάνουμε τον έλεγχο: “Να μην πείτε κουβέντες και λόγια βαριά με τα οποία θα πληγώσετε ο ένας τον άλλον. Αλλά να φροντίσετε η ευκαιρία που είμαστε όλοι κλεισμένοι μέσα, να είναι ευκαιρία να εμβαθύνουμε την αγάπη μας. Να δείξουμε πιο πολύ την αγάπη μας ο ένας προς τον άλλον, αλλά να μην ξεχάσουμε και τον Θεό. Να δείξουμε στον Θεό ότι είμαστε υπομονετικοί σαν τον Ιώβ στις δυσκολίες και ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας αλλά πιστεύομε στο Θεό και θα έλθουν καλύτερες μέρες. Καλή Ανάσταση σε όλους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων