14/04/2020 14/04/2020 Στο άδειο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νυμφίου. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικώς και από το Διαδίκτυο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και στην σημασία της Ακολουθίας του Ιερού Νυμφίου. “Όπως ξέρετε η Ακολουθία...
14 Απριλίου, 2020 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2020 - 21:10

Αρχιεπ. Αμερικής: “Ο Θεός μας χτυπά την πόρτα”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: “Ο Θεός μας χτυπά την πόρτα”

Στο άδειο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νυμφίου.
Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικώς και από το Διαδίκτυο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και στην σημασία της Ακολουθίας του Ιερού Νυμφίου.

“Όπως ξέρετε η Ακολουθία του Νυμφίου έχει πολύ χαρακτηριστικό Υμνο το «ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Είναι δηλαδή μία εικόνα που μας δίνει η Εκκλησία κάποιου γαμπρού, νυμφίου, ο οποίος έρχεται μέσα στη νύχτα και σημαίνει ότι έρχεται χωρίς να ειδοποιήσει ότι έρχεται αναπάντεχα, ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένει κανένας. Και λέγει ο ύμνος στη συνέχεια «και μακάριος ο δούλος όν ευρήσει γρηγορούντα» θα τον βρει ο νυμφίος να αγρυπνεί και να μην κοιμάται. (….) Αυτή την εικόνα μας δίνει η Εκκλησία σήμερα για να καταλήξει στη συνέχεια ότι ψυχή μου και συ λοιπόν να αγρυπνάς. Να προσέχεις, να έχεις ανοικτά τα μάτια σου γιατί δεν ξέρουμε πότε είναι η ώρα και η στιγμή που θα έλθει ο Κύριος και πρέπει να μας βρει έτοιμους. Πρέπει να μας βρει με ανοικτά τα μάτια, να μας βρει να κάνουμε το σωστό και το καλό, κι όχι να αδιαφορούμε και να κάνουμε το λάθος και την αμαρτία».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι το μήνυμα της Μεγάλης Δευτέρας είναι επίκαιρο:”Ηλθε μία ασθένεια και έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο ολόκληρο τον κόσμο. Κανείς δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την ασθένεια. Και η ασθένεια θερίζει, βασανίζει, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει οικογένειες, διαλύει κράτη, διαλύει τα συστήματα υγείας των κρατών, καταρρέουν οι οικονομίες κι όλα αυτά γιατί κανείς δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό».
«Κι επειδή αναρωτιόμαστε πολύ συχνά γιατί επέτρεψε ο Θεός να γίνει αυτό το κακό; Γιατί επέτρεψε να έλθει αυτή η ασθένεια και να μας ταλαιπωρήσει; Η απάντηση ίσως να μας δίνεται στις Ακολουθίες του Νυμφίου, στη δεύτερη σήμερα Ακολουθία «ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Μήπως ο Θεός μας κτυπά την πόρτα και μας κτυπά την πόρτα τρεις φορές αυτή την εβδομάδα, στην πρώτη Ακολουθία του Νυμφίου, στη δεύτερη όπως σήμερα και θα τη χτυπήσει και αύριο αυτή την πόρτα της ψυχής μας. Να είμαστε έτοιμοι, ενώπιον του Κυρίου, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων