16/12/2020 16/12/2020 “Εκφράζω σε όλους σας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό για την υπηρεσία σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, ειδικά το έτος 2020 που πλησιάζει στο τέλος του” αναφέρει στο μήνυμά του προς το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ορθοδοξία το τρέχον έτος, κυρίως εξαιτίας...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 8:37

Αρχιεπ. Αμερικής: Οι μεγάλες προκλήσεις για το 2021

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Οι μεγάλες προκλήσεις για το 2021

“Εκφράζω σε όλους σας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό για την υπηρεσία σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μας, ειδικά το έτος 2020 που πλησιάζει στο τέλος του” αναφέρει στο μήνυμά του προς το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ορθοδοξία το τρέχον έτος, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας αλλά, και τις ευκαιρίες που διανοίγονται το επόμενο έτος.

“Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι φέτος ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής. Έχουμε αναγκαστεί να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς προκλήσεις στο παρόν” τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει, μεταξύ άλλων: “Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, συγκεντρώθηκαν 45 εκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, και ότι εν μέσω της πανδημίας, άρχισε εκ νέου η κατασκευή του. Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα. Πολλές και ευγνώμονες ευχαριστίες οφείλονται στους Φίλους του Αγίου Νικολάου για τη γενναιοδωρία τους, και ειδικά στον π.  Αλέξανδρο Καρλούτσο για τον καθοριστικό ρόλο του σε αυτό το ιερό έργο”.

Ο Αρχιε. Αμερικής επεσήμανε επίσης ότι εν μέσω αυτής της πανδημίας, το Ελληνικό Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού κατάφερε να επιβιώσει και να ανακτήσει τις πιστοποιήσεις του, ενώ υπήρξε πρόνοια για τους κληρικούς που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα.

“Ας μην ξεχνάμε ότι, μέσω της χρήσης τεχνολογίας σε κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί στην Εκκλησία μας, βρήκαμε τρόπους να επικοινωνήσουμε το Ευαγγέλιο στους πιστούς μας και να φέρουμε τη λειτουργική ζωή στα σπίτια τους. Αναγκαστήκαμε να χάσουμε τη Σαρακοστή, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια είναι βαριές. Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σύμφωνα με την εξάπλωση του ιού που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή. Αλλά πετυχαίνουμε, και παρόλο που έχουμε χάσει πολλές ζωές από το COVID-19, δεν έχουμε χάσει την πίστη και τη δέσμευσή μας στην Εκκλησία”.

“Πράγματι, αδελφοί και αδελφές μου, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για αυτό το έτος 2020. Και μπορούμε πλέον να βλέπουμε την ανακούφιση από την πανδημία το ερχόμενο νέο έτος του 2021”.

“Την επόμενη χρονιά είναι η επέτειος των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821. Τον επόμενο χρόνο θα ανοίξουμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου και ελπίζουμε να έχουμε την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στα Θυρανοίξια. Επίσης, τον επόμενο χρόνο θα προετοιμαστούμε να γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια της δικής μας Αρχιεπισκοπής το 2022, και σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Μητέρας Εκκλησίας, θα προετοιμάσουμε έναν νέο Χάρτη”

“Πράγματι, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα επόμενα εκατό χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας της Αμερικής είναι μπροστά μας, στον ορίζοντα. Οι σημερινές δυσκολίες μας έχουν προετοιμάσει, με πολλούς τρόπους, να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, και να συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους και καινοτόμους τρόπους για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να επεκτείνουμε τη Βασιλεία του Θεού στον κόσμο”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων