18/05/2020 18/05/2020 Στη μεγάλη ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ και στη Γενοκτονία των Ποντίων αφιέρωσε η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, την 17η Μαίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος. “Και οι δύο αυτές μνήμες θυμίζουν ότι είμαστε μια κοινότητα με το παρελθόν και μια κοινότητα με μέλλον. Το παρελθόν δεν πρέπει να ξεχαστεί, και ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε το μέλλον είναι...
18 Μαΐου, 2020 - 9:21

Αρχιεπ. Αμερικής: Ως Χριστιανοί έχουμε ευθύνη

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Ως Χριστιανοί έχουμε ευθύνη

Στη μεγάλη ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ και στη Γενοκτονία των Ποντίων αφιέρωσε η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, την 17η Μαίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος.
“Και οι δύο αυτές μνήμες θυμίζουν ότι είμαστε μια κοινότητα με το παρελθόν και μια κοινότητα με μέλλον. Το παρελθόν δεν πρέπει να ξεχαστεί, και ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε το μέλλον είναι τώρα πιο σημαντικός από ποτέ” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μήνυμά του.
“Οι κοινότητες σε ολόκληρο το έθνος μας αρχίζουν να ανοίγουν ξανά σε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα και με διαφορετικούς κανονισμούς. Εμείς, που είμαστε Χριστιανοί, καλούμαστε να επιδείξουμε σύνεση και υπομονή καθώς αρχίζουμε να συμμετέχουμε και πάλι στη εκκλησίας” υπογράμμισε και πρόσθεσε:
“Όλοι γύρω μας, βλέπουμε πολλούς συμπολίτες μας , με απογοήτευση τους και μερικές φορές με θυμό, να απαιτούν μια πλήρη επιστροφή στην κατάσταση που υπήρχε πριν από την πανδημία. Αλλά αυτό δεν είναι ούτε σοφό ούτε ασφαλές. Ως Χριστιανοί, έχουμε την ευθύνη να ακούμε τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και να υπακούμε στους κανονισμούς της κυβέρνησης”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε επίσης, ότι το μήνυμα του Κυρίου προς τη Σαμαρείτιδα “μας παρέχει ένα κλειδί για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε καλύτερα”.
“Ας είμαστε πεπεισμένοι ότι όπου κι αν είμαστε και σε οποιαδήποτε κατάσταση, μπορούμε πάντα να είμαστε σε τέλεια επικοινωνία με τον Θεό μέσω του δώρου του Αγίου Πνεύματος Του” κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων