09/11/2019 09/11/2019 Από την πρώτη κιόλας ημέρα που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι η επαφή με τη νέα γενιά και δη η ανάπτυξη και προώθηση της ελληνικής παιδείας είναι στις πρώτες προτεραιότητές του. Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί Συνέδριο για την Ελληνική Παιδεία με κύριο θέμα: «Το όραμα της Ελληνικής Παιδείας στις...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 13:40

Αρχιεπ. Αμερικής: Το όραμα της Ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Το όραμα της Ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι η επαφή με τη νέα γενιά και δη η ανάπτυξη και προώθηση της ελληνικής παιδείας είναι στις πρώτες προτεραιότητές του.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί Συνέδριο για την Ελληνική Παιδεία με κύριο θέμα: «Το όραμα της Ελληνικής Παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στους χώρους της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Flushing και θα συμμετέχουν ομογενειακοί φορείς, ακαδημαϊκοί,  εκπαιδευτικοί και κληρικοί από όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με τη σύγκληση του Συνεδρίου για την Παιδεία και τα Σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής επιχειρείται, μέσω του διαλόγου και της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων όλων των ενδιαφερομένων πλευρών, η κατάληξη σε συμπεράσματα που θα οδηγήσουν σε ένα εκ νέου σχεδιασμό και σε μια από κοινού πορεία για την καλύτερη οργάνωση των Σχολείων μας.

Στο Συνέδριο για την Ελληνική Παιδεία ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει την εναρκτήρια εισήγηση και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς και κληρικούς για τον ρόλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελληνική Παιδεία, για την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και για τα Ημερήσια, Απογευματινά και Τσάρτερ σχολεία.

Το Συνέδριο οργανώνει Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από τον Θεοφ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο ως Πρόεδρο, και μέλη τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Παύλο Παλαιστίδη και π. Νικηφόρο Φακινό, τον Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, Διευθυντή Παιδείας, την κ. Αθηνά Κρομμύδα και τον κ. Νίκο Ανδριώτη.

Μιλώντας προ ημερών στο ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Εκπαιδευτικών  στην Αστόρια ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει: «Στο εξής δεν θα κλείνει κανένα σχολείο, αλλά θα ανοίγουν νέα».

«Σας συγχαίρω διότι ό,τι πετυχαίνουμε στην Αμερική το οφείλουμε σε εσάς. Δεν είναι εύκολο το έργο σας. Είμαι και εγώ εκπαιδευτικός. Ξέρω τις δυσκολίες και μάλιστα σε μια χώρα η οποία δεν ευνοεί τη διατήρηση της ταυτότητας που έχουμε, όχι επειδή την καταπολεμά, αλλά επειδή είναι τόσο δημοκρατική, τόσο ωραία, τόσο εύπορη που μας κάνει να ξεχνάμε τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και την καταγωγή μας. Είναι… σαν την χώρα των λωτοφάγων. Χρειάζεται προσπάθεια, νηφαλιότητα, υπομονή για να διατηρήσουμε την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας που δεν είναι μόνο το σουβλάκι και το τζατζίκι, τα αγαπάμε κι αυτά, αλλά αυτός ο πολιτισμός απεικονίζεται στα δυο μνημεία που κοσμούν την αίθουσα αυτήν, που είναι η Ακρόπολη και η Αγια-Σοφιά», ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων