16/06/2023 16/06/2023 Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας ειδικής ιστοσελίδας (charter.goarch.org) με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων, ενημερωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Αυτή η εξειδικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Αποτελεί ενσάρκωση της εντολής που έδωσε ο Παναγιώτατος...
16 Ιουνίου, 2023 - 9:02

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ανακοίνωσε τη λειτουργία ιστοσελίδας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ανακοίνωσε τη λειτουργία ιστοσελίδας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας ειδικής ιστοσελίδας (charter.goarch.org) με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων, ενημερωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αυτή η εξειδικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Αποτελεί ενσάρκωση της εντολής που έδωσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο να επεκτείνει τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Χάρτη σε μέλη του κλήρου και των λαϊκών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Η δημιουργία αυτής της ειδικής ιστοσελίδας αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα στην αποστολή μας να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δέσμευση και μια συλλογική προσέγγιση στις προτεινόμενες αλλαγές του χάρτη. Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να μοιραστώ το όραμά μου και προσκαλώ όλοι πιστοί να εξερευνήσουν αυτήν την πλατφόρμα και να συμμετάσχουν σε διάλογο για το μέλλον της Εκκλησίας μας».

Ο νέος ιστότοπος θα φιλοξενεί ενότητες με τίτλο: “Τι είναι ο Χάρτης;”; «Γιατί μια Νέα Χάρτα;» ; και “Συχνές ερωτήσεις (FAQ).” Οι επισκέπτες του ιστότοπου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αναθεωρήσουν βίντεο και γραπτές παρουσιάσεις, να διαβάσουν έγγραφα κανονικού δικαίου και προηγούμενα δελτία τύπου και ανακοινώσεις τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν αξιόπιστα για την εν εξελίξει διαδικασία. Η φόρμα «Κάντε μια ερώτηση» , μια διαδραστική λειτουργία, ενθαρρύνει τους πιστούς να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, ενθαρρύνοντας έναν ανοιχτό διάλογο που θα ενημερώνεται και θα αντιμετωπίζεται τακτικά στον ιστότοπο.

“Επισκεφτείτε το charter.goarch.org για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναθεώρηση του Χάρτη και να συνεισφέρετε σε αυτή τη σημαντική συζήτηση”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων