26/09/2023 26/09/2023 Αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών και φοιτητριών του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σχολή. Συγκεκριμένα, εισήχθησαν 93 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών. Στο Ελληνικό Κολέγιο εισήχθησαν 40 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, αριθμός διπλάσιος από τον...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 9:49

Αυξήθηκε ο αριθμός των φοιτητών Ελληνικού Κολεγίου και Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Αυξήθηκε ο αριθμός των φοιτητών Ελληνικού Κολεγίου και Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού

Αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών και φοιτητριών του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σχολή. Συγκεκριμένα, εισήχθησαν 93 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών.

Στο Ελληνικό Κολέγιο εισήχθησαν 40 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, αριθμός διπλάσιος από τον περσινό, ενώ ολόκληρο το φοιτητικό σώμα του Κολεγίου απαρτίζεται από 64 φοιτητές και φοιτήτριες, σε σύγκριση με 40 που ήταν πέρυσι.

Τονίζεται ότι «το Κολέγιο ευελπιστεί σε μια παρόμοια αύξηση το επόμενο έτος, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί πολλές αιτήσεις. Ομοίως, η είσοδος νέων φοιτητών στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού έχει αυξηθεί κατά 71% καθώς προσετέθησαν 53 φοιτητές πλήρους φοιτήσεως, οδηγώντας σε συνολική εγγραφή 97 νεοεισερχομένων (Συνολική αύξηση 22% σε σύγκριση με πέρυσι)». Εκ των 53 νεοεισακτέων οι 12 είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα των ιεροσπουδαστών, προοριζόμενοι για ιερείς».

Αναφέρεται στο ανακοινωθέν ότι «αντικατοπτρίζουν μια θετική τάση (Αύξηση 140% σε σύγκριση με πέρυσι). Ως αποτέλεσμα αυτών των δεδομένων, το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή γνώρισαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη φέτος με την εγγραφή 161 φοιτητών (συνολικά), η οποία είναι αύξηση της τάξεως του 35%», τουτέστιν το φοιτητικό Σώμα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογική Σχολής μαζί αποτελείται συνολικά από 161 φοιτητές και φοιτήτριες.

Που αποδίδεται η ανοδική πορεία

Ο πρόεδρος Γεώργιος Μ. Καντώνης αποδίδει αυτή την ανοδική τάση στις διευρυμένες προσπάθειες προβολής του Κολεγίου και της Σχολής σε εθνική κλίμακα. Οι Περιφερειακοί Εκπρόσωποι του ιδρύματος συμμετείχαν σε περιφερειακές εκδηλώσεις, όπως: Κατασκηνώσεις Μητροπόλεων, συναντήσεις Κληρικολαϊκών Συνελεύσεων, φεστιβάλ χορού και συγκεντρώσεις νεολαίας (YAL). Επίσης, οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στους χώρους της Σχολής, όπως το πρόγραμμα Cross Road για μαθητές λυκείου, το OCF Summer Leadership Institute και τα νέα σεμινάρια με την ονομασία «Πρόσχωμεν» για άνδρες που ενδιαφέρονται για την ιεροσύνη, έχουν επίσης προσελκύσει υποψήφιους φοιτητές. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Σχολή του Τιμίου Σταυρού έχει ξεκινήσει δύο διαδικτυακά μεταπτυχιακά προγράμματα (MTS και THM), τα οποία έχουν προσελκύσει φοιτητές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εγγραφούν.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος Γεώργιος Καντώνης επεσήμανε τα εξής: «Ενώ είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από το μέγεθος των νεοεισερχομένων τάξεων, αυτό το Φθινοπωρινό εξάμηνο, οι στόχοι μας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ακόμη υψηλότεροι. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την πολύτιμη αξία της συνεισφοράς του κλήρου μας και όσων άλλων παραγόντων εμπνέουν την έλευση νέων φοιτητών στη Σχολή μας. Παραμένουμε ιδιαίτερα προσηλωμένοι στην ιδιαίτερη ανάπτυξη του προγράμματος ιεροσπουδαστών, τόσο στο Κολέγιο όσο και στη Θεολογική Σχολή, για να εκπληρωθεί η κρίσιμη αποστολή εκπαίδευσης μελλοντικών ιερέων. Για να επιτύχουμε αυτή την αποστολή, χρειαζόμαστε τους ιερείς και τους ιεράρχες μας να μας βοηθήσουν να καλλιεργήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παραπέμποντας πιθανούς υποψήφιους ιεροσπουδαστές στη Σχολή. Η επιτυχία του προγράμματος ιεροσπουδαστών είναι μια ευθύνη που πρέπει να αναλάβει η ευρύτερη Εκκλησία, την οποία θα διακονήσουν οι απόφοιτοι της Σχολής».

Σε επίσης γραπτή του δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, πρόεδρος της Εφορείας του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής ανέφερε τα κάτωθι: «Είναι μια απόδειξη της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης του προέδρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, της ανεκτίμητης καθηγητικής κοινότητας, του αφοσιωμένου προσωπικού και των προσφιλών φοιτητών που υπηρετούν ως πρεσβευτές της αγαπημένης μας Σχολής, ότι αυτός ο κρίσιμης σημασίας θεσμός της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής γνώρισε τέτοια ανάπτυξη και επιτυχία. Είμαι πεπεισμένος ότι, καθώς η διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό της Σχολής συνεχίζουν το εντατικό έργο τους παρέχοντας μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και εμπειρίες πνευματικής καλλιέργειας, ακόμη περισσότεροι φοιτητές θα προσέλθουν στην αγαπημένη μας Σχολή, ενισχύοντας έτσι την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και την παγκόσμια Ορθοδοξία».

Πηγή: Θεόδωρος Καλμούκος/ Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων