31/07/2020 31/07/2020 Με ένα γράμμα που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Γεώργιος Μ. Καντόνης ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κολέγιο δεν θα ανοίξει για το χειμερινό εξάμηνο και όλα τα μαθήματα θα διδαχθούν διαδικτυακά. “Η απόφαση δεν πάρθηκε ελαφρά την καρδία” υπογράμμισε ο πρόεδρος. “Το προσωπικό...
31 Ιουλίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 12:44

Διαδικτυακά το χειμερινό εξάμηνο του Κολεγίου Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Διαδικτυακά το χειμερινό εξάμηνο του Κολεγίου Τιμίου Σταυρού

Με ένα γράμμα που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Γεώργιος Μ. Καντόνης ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κολέγιο δεν θα ανοίξει για το χειμερινό εξάμηνο και όλα τα μαθήματα θα διδαχθούν διαδικτυακά. “Η απόφαση δεν πάρθηκε ελαφρά την καρδία” υπογράμμισε ο πρόεδρος.

“Το προσωπικό και οι ιθύνοντες ξόδεψαν πολλές ώρες ερευνώντας τρόπους που μπορεί να επαναλειτουργήσει το Κολέγιο. Παρόλα αυτά υπήρχαν πολλά εμπόδια και σε τελική ανάλυση προέχει η διασφάλιση της υγείας των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού. Ο σκοπός μας είναι το Κολέγιο να επαναλειτουργήσει για το εαρινό εξάμηνο και θα δουλέψουμε λεπτομερώς για να το επιτύχουμε” γράφει μεταξύ άλλων στο γράμμα του.

Ακόμα τονίζει ο κ. Καντόνης ότι παρά την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας θα συνεχίσει το Κολέγιο να προσφέρει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και να δουλεύει για την βελτίωση των μαθημάτων. Επιπλέον το Κολέγιο θα διδάσκει με το πρόγραμμα CANVAS που δίνει την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές σε ένα ολιστικό επίπεδο ενώ θα γίνει εκπαίδευση σε όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που είναι προγραμματισμένη η έναρξη του εξαμήνου.

Στο Κολέγιο θα λειτουργήσουν για την νέα χρονιά καινούργια προγράμματα διαδικτυακά.  Ο πρόεδρος επισημαίνει ότι το Ελληνικό Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού “θα αναδειχθεί ισχυρότερο ως κολέγιο, σχολείο, σχολή θεολογίας και κοινότητα… Η ζωή δεν θα είναι τέλεια, αλλά με τη δύναμη του ζωοδόχου Σταυρού, η πίστη μας στον Ιησού Χριστό θα μας προστατεύσει και θα μας επιτρέψει να ευδοκιμήσουμε. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους εσάς και να σας υποστηρίξω καθώς συνεχίζουμε τη διδακτική μας αποστολή ενεργητικά, με όραμα και πάθος μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ποτέ το Σχολείο, η Εκκλησία μας και το έθνος μας”.

Διαβάστε το γράμμα εδώ.

Φωτογραφία: Εθνικός Κύρηκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων