23/08/2019 23/08/2019 Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα διοίκησης και διαχείρισης ανακοινώνει το Ταμείο Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό FAITH, σε συνεργασία με την Σχολή Fletcher στο Πανεπιστήμιο Tufts. Το “Executive Education Program in Strategic Leadership and Transformative Action” (SLTA) απευθύνεται στα μέλη της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και σχεδιάστηκε ώστε να δώσει στους κληρικούς...
23 Αυγούστου, 2019 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 8:23

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη διοίκηση, για την Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη διοίκηση, για την Αρχιεπ. Αμερικής

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα διοίκησης και διαχείρισης ανακοινώνει το Ταμείο Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό FAITH, σε συνεργασία με την Σχολή Fletcher στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Το “Executive Education Program in Strategic Leadership and Transformative Action” (SLTA) απευθύνεται στα μέλη της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και σχεδιάστηκε ώστε να δώσει στους κληρικούς και λαϊκούς ένα σύνολο τεχνικών, και πνευματικών εργαλείων και ιδεών για στρατηγική διαχείριση και διοίκηση, που μπορούν να επιφέρουν καινοτόμες αλλαγές στην Εκκλησία και την κοινότητα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στη Μητρόπολη του Σικάγου και έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2020.

Χρηματοδοτούμενο από το FAITH, το πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους για την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής.

Το πρόγραμμα σπουδών αναπτύχθηκε από την καθηγήτρια Elizabeth Prodromou και θα περιλαμβάνει προσαρμοσμένες διαλέξεις από κορυφαίους ειδικούς σε συναφείς κλάδους που καλύπτουν θέματα όπως: στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση, οικονομικός σχεδιασμός για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, ηγεσία, επικοινωνιακές στρατηγικές, Ορθόδοξη ηθική, θρησκευτική παιδεία και Ορθοδοξία σε αμερικανικά και παγκόσμια πλαίσια. Η Δρ Πρόδρομος και η Σχολή Fletcher φιλοξένησαν παρόμοια προγράμματα κατάρτισης ηγετών για άλλους κοινοτικούς και εκκλησιαστικούς οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από κληρικούς και λαϊκούς, με βάση την επιθυμία τους και τη δυνατότητα να μάθουν και να ενσωματώσουν τις νέες γνώσεις τους.
Οι συμμετέχοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις ενορίες και τις κοινότητες όπου θα εφαρμόσουν τις αρχές οργάνωσης αυτού του προγράμματος.

“Η Μητρόπολη είναι πραγματικά ευγνώμων απέναντι στην FAITH για το γεγονός ότι συμμετέχουμε στην πρώτη ομάδα προγραμμάτων και έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε από την ακαδημαϊκή σχολή σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον παγκόσμιας κλάσης όπως το The Tufts ‘Fletcher School”, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων