19/09/2019 19/09/2019 “Εύχομαι ο καλός Θεός να σας δίνει δύναμη και φώτιση να ανταποκριθείτε στις μαθητικές σας υποχρεώσεις, επιβραβεύοντάς σας με την χάρη Του για τους κόπους σας στην πορεία σας για την κατάκτηση της γνώσης” δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τους μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 20:24

“Ενα ταξίδι προς τη γνώση, την πίστη και τις παραδόσεις”

Διαδώστε:
“Ενα ταξίδι προς τη γνώση, την πίστη και τις παραδόσεις”

“Εύχομαι ο καλός Θεός να σας δίνει δύναμη και φώτιση να ανταποκριθείτε στις μαθητικές σας υποχρεώσεις, επιβραβεύοντάς σας με την χάρη Του για τους κόπους σας στην πορεία σας για την κατάκτηση της γνώσης” δήλωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τους μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Το «παρών», ανάμεσα σε άλλους, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αντώνης Διαματάρης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Δείτε το βίντεο από τον Εθνικό Κήρυκα

Το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Αγαπητοί Μαθητές

Των Ελληνοαμερικανικών Ημερησίων, Ελληνικών Απογευματινών/ Σαββατιανών και Κατηχητικών Σχολείων,

Σήμερα με τον καθιερωμένο Αγιασμό αρχίζει μία νέα σχολική χρονιά, ένα καινούργιο ταξίδι, ένα ταξίδι όχι προς άγνωστους προορισμούς, αλλά προς την γνώση, την εξερεύνηση και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού, της χριστιανικής πίστης και των παραδόσεών μας. Και σε αυτή σας την εκπαιδευτική περιήγηση όσο δύσκολη και εάν είναι να ξέρετε ότι δεν είσαστε μόνοι, γιατί έχετε δίπλα σας τους γονείς και τους δασκάλους σας, που σας αγαπούν και σας στηρίζουν στην προσπάθειά σας να καλλιεργήσετε και να κάνετε δικά σας όλα τα παραπάνω πολιτιστικά στοιχεία, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη κατάρτιση, αλλά και συνάμα μια ευχάριστη σχολική εμπειρία.

Επιθυμώντας και εγώ με την σειρά μου να γίνω συνοδοιπόρος σας σ’ αυτό το όμορφο και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι καθώς και μέτοχος στην χαρά σας, μια και η επιστροφή στις σχολικές τάξεις, σημαίνει και τo ξανασμίξιμο των φίλων, απευθύνομαι, λοιπόν, στον καθένα σας προσωπικά, στέλνοντάς σας τις θερμές πατρικές μου ευχές για καλή πρόοδο και προκοπή. Εύχομαι ο καλός Θεός να σας δίνει δύναμη και φώτιση να ανταποκριθείτε στις μαθητικές σας υποχρεώσεις, επιβραβεύοντάς σας με την χάρη Του για τους κόπους σας στην πορεία σας για την κατάκτηση της γνώσης.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

 

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων