27/01/2020 27/01/2020 Η 27η Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε, επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς. Η απελευθέρωση του Άουσβιτς, όπως και των άλλων στρατοπέδων από τις Συμμαχικές Δυνάμεις αποκάλυψε όλες τις εικόνες σκελετωμένων κρατουμένων και τους σωρούς πτωμάτων που έκτοτε στοίχειωσαν...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 16:55

“Ενωμένοι να πούμε σθεναρά ποτέ ξανά στα Ολοκαυτώματα”

Διαδώστε:
“Ενωμένοι να πούμε σθεναρά ποτέ ξανά στα Ολοκαυτώματα”

Η 27η Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε, επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς. Η απελευθέρωση του Άουσβιτς, όπως και των άλλων στρατοπέδων από τις Συμμαχικές Δυνάμεις αποκάλυψε όλες τις εικόνες σκελετωμένων κρατουμένων και τους σωρούς πτωμάτων που έκτοτε στοίχειωσαν τη μνήμη μας.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“75 χρόνια μετά τις θηριωδίες στο Άουσβιτς συνεχίζουμε να βλέπουμε την άνθηση του αντισημιτισμού σ’ όλο τον κόσμο. Για ν’ αποδώσουμε φόρο τιμής και να θυμόμαστε ειλικρινά το Ολοκαύτωμα πρέπει ενωμένοι να πούμε σθεναρά και χωρίς αμφιβολίες “ποτέ ξανά””.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων