02/06/2020 04/06/2020 Ανακοίνωση με την οποία καλεί σε τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ρατσισμού εξέδωσε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, με αφορμή τα επεισόδια και τις αναταραχές που λαμβάνουν χώρα σε πολλές πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. «Εμείς, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνέλευσης των...
02 Ιουνίου, 2020 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 19:16

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ρατσισμού

Διαδώστε:
Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ρατσισμού

Ανακοίνωση με την οποία καλεί σε τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ρατσισμού εξέδωσε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, με αφορμή τα επεισόδια και τις αναταραχές που λαμβάνουν χώρα σε πολλές πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

«Εμείς, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των Η.Π.Α., εκφράζουμε τη μεγάλη μας ανησυχία και τη βαθιά λύπη μας για τις πρόσφατες αναταραχές σε όλη την αγαπημένη μας χώρα.

Υποστηρίζουμε με αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη και ειρηνική διαμαρτυρία όλους εκείνους που καταδικάζουν τον ρατσισμό και τις ανισότητες, οι οποίες προδίδουν το πνεύμα της δημοκρατίας στο έθνος μας, δηλαδή «Ένα Έθνος κάτω από τον Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους». Η άδικη και αδικαιολόγητη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, όπως και πολλών πριν από αυτόν, είναι τόσο θλιβερή όσο και αντιχριστιανική και ανήθικη.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε όλες τις εκφράσεις βίας και εκδίκησης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καταστρέφουν και υποβιβάζουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Οι ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας αποτελούν χαρακτηριστικό σήμα της αμερικανικής ελευθερίας και προόδου. «Σὲ κανένα νὰ μὴ ἀποδίδετε κακὸν ἀντὶ κακοῦ· φροντίζετε νὰ κάνετε ὅ,τι εἶναι καλὸν ἐνώπιον ὅλων τῶν ἀνθρώπων. 18Ἐὰν εἶναι δυνατόν, ὅσον ἐξαρτᾶται ἀπὸ σᾶς, νὰ ἔχετε εἰρήνην μὲ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους.» (Προς Ρωμαίους 12: 17-18).

Η βία είναι μια φρικτή και απτή εκδήλωση της βασιλείας της αμαρτίας στον κόσμο μας. Εκφράζεται σε πολλά πρόσωπα, τα οποία επιδιώκουν να αρνούνται το κατ’ εικόνα και το καθ’ ομοίωσιν  του Θεού σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, στο οποίο ο Θεός έχει τοποθετήσει μια αμετάκλητη αξιοπρέπεια και ιερότητα.

Έτσι, ως Ορθόδοξοι Ιεράρχες, καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες και τα λόγια που προάγουν το μίσος και τον ρατσισμό, αλλά και όλες τις πράξεις βίας και καταστροφής.

Επιπλέον, σε μια χειρονομία συλλογικής έκκλησης, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 12:00 μ.μ., καλούμε όλους τους κληρικούς, πιστούς και ανθρώπους καλής θέλησης – όλων των παραδόσεων, των θρησκειών και των κοινωνικών κύκλων – να συμμετάσχουν σε τήρηση ενός λεπτού σιγής εις ένδειξη αλληλεγγύης για όλα τα θύματα φυλετικής βίας, ακολουθούμενη από προσευχή για ειρήνη και συμφιλίωση σε αυτήν τη χώρα.

“ὁ δὲ καρπὸς τοῦ Πνεύματός ἐστιν ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πρᾳότης, ἐγκράτεια· κατὰ τῶν τοιούτων οὐκ ἔστι νόμος” (Προς Γαλάτας 5: 22-23). Επομένως, καθώς γονατίζουμε, επικαλούμενοι τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος ως Παρακλήτου, ας προσφέρουμε τις προσευχές μας στον αγαπημένο μας Θεό για τα θύματα του μίσους και του ρατσισμού, για να μας προστατεύει από τέτοιες προκαταλήψεις, καθώς και από εκδίκηση και καταστροφή, αλλά και να διατηρήσουμε την ενότητα και την ειρήνη στη χώρα μας, το κοινό μας σπίτι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων