10/10/2020 10/10/2020 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τον οποίο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ορίσει «Πατριαρχικόν Επίτροπον εν τη ουτωσί χηρευσάση Επαρχία Νέας Ιερσέης» έστειλε επιστολή στον ιερό κλήρο της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2020. Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με εγκάρδια αισθήματα πατρικής φροντίδας και...
10 Οκτωβρίου, 2020 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 10:02

Επιστολή του Αρχιεπ. Αμερικής στους κληρικούς της Νέας Ιερσέης

Διαδώστε:
Επιστολή του Αρχιεπ. Αμερικής στους κληρικούς της Νέας Ιερσέης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τον οποίο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ορίσει «Πατριαρχικόν Επίτροπον εν τη ουτωσί χηρευσάση Επαρχία Νέας Ιερσέης» έστειλε επιστολή στον ιερό κλήρο της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2020.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με εγκάρδια αισθήματα πατρικής φροντίδας και αγάπης επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την ληφθείσα απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα κατά την συνεδρίασή της στην Βασιλίδα των πόλεων υπό την Προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να μεταθέσει από την Μητρόπολη σας το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ευάγγελο, στην Ιερά Μητρόπολη Σάρδεων, με άμεση εφαρμογή της απόφασης. Προς τούτο να γνωρίζετε ότι εν όψει αυτής της απόφασης η Αγία και Ιερά Σύνοδος με έχει διορίσει ως Πατριαρχικό Επίτροπο στην κενωθείσα Μητρόπολη σας της Νέας Ιερσέης και υπόσχομαι να υπηρετήσω πιστώς εσάς και ολόκληρη την Μητρόπολη με τις καλύτερες των δυνάμεών μου, να αντιμετωπίσουμε τις ποιμαντικές ανάγκες και να εξασφαλίσουμε την πνευματική ευεξία και ευδοκίμηση. Επίσης, σύμφωνα με την κανονική τάξη αρχίζοντας από σήμερα σας παρακαλώ να μνημονεύετε του ονόματός μου στις Ιερές Ακολουθίες ως τον τοπικό ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως σας».

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την έκδοση νέου συντάγματος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων