21/07/2023 21/07/2023 Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πηνειού ανακηρύχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου. «Μεγάλη μέρα για τον Δήμο» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς...
21 Ιουλίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 18:48

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πηνειού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Διαδώστε:
Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πηνειού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Πηνειού ανακηρύχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου.

«Μεγάλη μέρα για τον Δήμο» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 στο Δημαρχείο στο κτίριο Σισίνη, τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, τον ιερολογιώτατο αρχιδιάκονο π. Διονύσιο Παπίρη και την νέα Διευθύντρια του Ιονικού Χωριού κ. Μαρίνα Φλωράτου.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας, του Προέδρου του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου, του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλου, των Αντιδημάρχων και συνεργατών του είχε στο γραφείο του σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λούρμπας, χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο μια καλαίσθητη έκδοση του βιβλίου του για την ιστορία της Γαστούνης ενώ ο Σεβασμιώτατος χάρισε στον Δήμαρχο εικόνα του Χριστού Σπορέως.

Στη συνέχεια πεζοί κατευθύνθηκαν στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου.

Ο πρόεδρος του ΝΠ.Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος ανέγνωσε το βιογραφικό του υψηλού προσκεκλημένου και ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του ΔΣ περί ανακήρυξης από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Πηνειού τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω στον όμορφο τόπο όπου οι σεβαστοί πρόγονοί μας, πριν από εκατό χρόνια, βίωσαν τον πόνο του ξεριζωμού. Εκατοντάδες πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες, εγκαταστάθηκαν στη σημερινή έδρα του Δήμου μας, τη Γαστούνη , το Βαρθολομιό, τη Λυγιά, αλλά και τη Γλύφα, εκεί όπου εδρεύει το «Ιονικό Χωριό».

Η θεόπνευστη διακονία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η παραθαλάσσια κατασκηνωτική όαση, το κέντρο αναψυχής και εντρύφησης στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, που οραματίστηκε και ίδρυσε η εμβληματική προσωπικότητα, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος, συμπλήρωσε επιτυχώς 50 χρόνια λειτουργίας προσφέροντας θεάρεστο έργο σε χιλιάδες ελληνόπουλα της Αμερικής. Γνωρίζουμε Σεβασμιώτατε ότι ο οραματικός σχεδιασμός σας για την δεύτερη πεντηκονταετία, λαμπρύνει την πορεία αυτού του χώρου που αποτελεί τον ομφάλιο λώρο της ομογένειας με την μητέρα πατρίδα».

Ο Δήμαρχος του γνωστοποίησε στη συνέχεια την απόφαση του ΔΣ για ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη και του παρέδωσε συμβολικό δώρο τόσο για τον ίδιο όσο και για την μητέρα του κ. Κωνσταντίνα που τον συνοδεύει στην Ηλεία αλλά δεν ήταν παρούσα λόγω καύσωνα στην εκδήλωση.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον κ. Ανδρέα Μαρίνο για την προσφώνηση και αποδέχθηκε ιδιαίτερα συγκινημένος την ανακήρυξή του, την οποία του παρέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε εκτενή αναφορά στο θεάρεστο έργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Τέλος ευχαρίστησε για την υποδοχή τόσο τον Μητροπολίτη Ηλείας όσο και τον Δήμαρχο Πηνειού.

Στην εκδήλωση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε Επίτιμο Δημότη Πηνειού παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Γ. Σωτηρόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Σ. Πολίτης, πρώην Δήμαρχοι, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Π. Γιαννάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γ. Καραστέργιος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, εργαζόμενοι του Δήμου κ.α.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων