19/06/2019 19/06/2019 Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και στην Ελληνοορθόδοξη κοινότητα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να υποδεχθούν τον νέο Ποιμενάρχη τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης στις 5:25 το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης 19...
19 Ιουνίου, 2019 - 8:46

Φθάνει σήμερα στις ΗΠΑ ο νέος Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Φθάνει σήμερα στις ΗΠΑ ο νέος Αρχιεπίσκοπος

Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και στην Ελληνοορθόδοξη κοινότητα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να υποδεχθούν τον νέο Ποιμενάρχη τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης στις 5:25 το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης 19 Ιουνίου στον χώρο αφίξεων 1, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη.
Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύσει εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ο οποίος έχει μεταβεί προς τούτο στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης θα τον συνοδεύει τριμελής Μοναστική Αδελφότητα από την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος της Χάλκης και συγκεκριμένα οι Πατέρες Γεδεών, Ιωαννίκιος και Σπυρίδων.

H ενθρόνιση του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Ιουνίου στις 11 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάνταν (337 East 74th Street, NYC).

Η τελετή να μεταδοθεί ζωντανά μέσω δορυφορικής σύνδεσης και διαδικτίου, στο www.goarch.org

Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα δώσει συνέντευξη τύπου στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ακολούθως θα παραβρεθεί σε γεύμα προς τιμήν του από άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Νέας Υόρκης.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής φτάνει στις ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης,19 Ιουνίου, και θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής την Πέμπτη, οπού θα τελέσει Δοξολογία στν Ι.Ν. του Αγ. Παύλου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με Ιεράρχες, με τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής και με τους Βοηθους Επισκόπους.

Το ίδιο βράδυ ο Σεβασμιώτατος θα παραβρεθεί σε εκδήλωση προς τιμήν του, που διοργανώνουν Ιερείς και Πρεσβύτεροι της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων