28/01/2020 28/01/2020 Τον διορισμό του έγκριτου ομογενή δικηγόρου Γεώργιου Τσουγκαράκη στη θέση του Γενικού Συμβούλου της Αρχιεπισκοπής, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο κ. Τσουγκαράκης θα αναφέρεται απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και θα συνεργαστεί στενά με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. “Η Αρχιεπισκοπή περνάει μια περίοδο μεγάλης αναζωογόνησης. Η παρουσία νομικού...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 8:10

Γενικός σύμβουλος της Αρχιεπ. Αμερικής ο Γ. Τσουγκαράκης

Διαδώστε:
Γενικός σύμβουλος της Αρχιεπ. Αμερικής ο Γ. Τσουγκαράκης

Τον διορισμό του έγκριτου ομογενή δικηγόρου Γεώργιου Τσουγκαράκη στη θέση του Γενικού Συμβούλου της Αρχιεπισκοπής, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο κ. Τσουγκαράκης θα αναφέρεται απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και θα συνεργαστεί στενά με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

“Η Αρχιεπισκοπή περνάει μια περίοδο μεγάλης αναζωογόνησης. Η παρουσία νομικού συμβούλου ως μόνιμου μέλους του εκτελεστικού προσωπικού της Αρχιεπισκοπής θα μας βοηθήσει στην συνεχιζόμενη αποστολή μας να υπηρετούμε τους πιστούς με λογοδοσία, προωθώντας παράλληλα την πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους που μας διέπουν ως θρησκευτικό θεσμό “, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: “Ο Γιώργος είναι ειδικός για αυτόν τον βασικό ρόλο. Είναι διακεκριμένος δικηγόρος σε μία από τις πιο αξιόπιστες δικηγορικές εταιρείες της χώρας και είναι αφοσιωμένος στην Ιερή Ορθόδοξη Πίστη μας. Είναι διά βίου μέλος της Εκκλησίας, πρώην πρόεδρος της ενορίας του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Tenafly, και μέλος του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί του. ”

Ο κ. Τσουγκαράκης συνεργάστηκε με τη δικηγορική εταιρίας Hughes Hubbard & Reed LLP, όπου πέρασε περισσότερα από 33 χρόνια συμβουλεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αρχιεπισκοπή θα διατηρήσει στη εταιρία τη θέση συμβούλου.

«Για την επόμενη φάση της καριέρας μου, έχω τη σπάνια ευκαιρία ως δικηγόρος να εκπροσωπώ έναν πελάτη του οποίου η αποστολή είναι προσωπικά πολύ σημαντική για μένα. Ανυπομονώ να υπηρετήσω την πίστη μου και τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο, για τον οποίο έχω πολύ σεβασμό και αγάπη” σχολίασε ο κ. Τσουγκαράκης.

Ο κ. Τσουγκαράκης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Bucknell και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Μ. Πόνερο, επίσης δικηγόρο, και έχει δύο παιδιά, την Κίρα, 23, απόφοιτο του Barnard College, και τον Αντώνιο, 21 ετών, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Cornell. Διαμένουν στο Χάρλεμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων