14/08/2020 14/08/2020 Έκτακτος δίσκος προς ενίσχυση των καταστραφέντων από την πρόσφατη έκρηξη Ορθόδοξων ιερών ναών της Βηρυτού, αναμένεται να περιέλθει αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου, σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήδη ο διορθόδοξος οργανισμός IOCC αποφάσισε τη διάθεση 150.000 δολαρίων ενώ...
14 Αυγούστου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 9:23

Η Αρχιεπ. Αμερικής ενισχύει τις εκκλησίες στη Βηρυτό

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Αμερικής ενισχύει τις εκκλησίες στη Βηρυτό

Έκτακτος δίσκος προς ενίσχυση των καταστραφέντων από την πρόσφατη έκρηξη Ορθόδοξων ιερών ναών της Βηρυτού, αναμένεται να περιέλθει αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου, σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήδη ο διορθόδοξος οργανισμός IOCC αποφάσισε τη διάθεση 150.000 δολαρίων ενώ η Φιλόπτωχος Αδελφότης της Ι. Αρχιεπισκοπής 25.000 δολ. για τον Λίβανο.

Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ι. Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Για την ακριβέστερη ενημέρωση του κλήρου και του λαού της Αρχιεπισκοπής, διευκρινίστηκε ότι, όπως αποφασίστηκε το έτος 1994, το ποσόν της συντάξεως των Αρχιερέων προέρχεται από τους πόρους της Αρχιεπισκοπής, και κατόπιν αφαιρέσεως του ποσού που προέρχεται από το ταμείο συνταξιοδοτήσεως των κληρικών.
Την σύνταξη αυτή λαμβάνουν οι Αρχιερείς μόνον εφόσον αποχωρήσουν εκ της ενεργού υπηρεσίας και όχι σε συγκεκριμένη ηλικία, όπως συμβαίνει με τους ιερείς. Οι Αρχιερείς συμβάλλουν στο ταμείο συντάξεως των κληρικών, από το οποίο λαμβάνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, όσο ακριβώς και όλοι οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς αντάλλαξαν ευχές για την επικείμενη εορτή του Δεκαπενταυγούστου προσευχόμενοι για την υγεία, προστασία και σωτηρία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων