22/06/2019 22/06/2019 Η Αρχιεπισκοπή περιλαμβάνει περί τις 525 ενορίες, 800 ιερείς και περίπου 2 εκατομμύρια πιστούς. Ο αριθμός των ενοριών της Αρχιεπισκοπής αυξήθηκε κατά περίπου 9% στη δεκαετία από το 1990 έως το 2000 και η αύξηση των μελών αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε υπάρχοντα μέλη που έχουν παιδιά. Τα περισσότερα μέλη είναι συγκεντρωμένα στις Βορειοανατολικές Ηνωμένες...
22 Ιουνίου, 2019 - 17:46

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε αριθμούς

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε αριθμούς

Η Αρχιεπισκοπή περιλαμβάνει περί τις 525 ενορίες, 800 ιερείς και περίπου 2 εκατομμύρια πιστούς.

Ο αριθμός των ενοριών της Αρχιεπισκοπής αυξήθηκε κατά περίπου 9% στη δεκαετία από το 1990 έως το 2000 και η αύξηση των μελών αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε υπάρχοντα μέλη που έχουν παιδιά. Τα περισσότερα μέλη είναι συγκεντρωμένα στις Βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά πιστών είναι η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Ρόουντ Άιλαντ και η Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός μελών υπάρχει επίσης στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.

Η Αρχιεπισκοπή περιλαμβάνει στις τάξεις της και υπό την πνευματική της αιγίδα και ποιμαντική φροντίδα Ορθόδοξους Χριστιανούς, οι οποίοι είτε ως άτομα είτε ως οργανωμένες ομάδες σε Μητροπόλεις και Ενορίες έρχονται οικειοθελώς σε αυτήν και αναγνωρίζουν την εκκλησιαστική και κανονική δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολη.

Η Αρχιεπισκοπή διαθέτει επίσης 21 μοναστικές κοινότητες και μία Θεολογική Σχολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων