11/03/2019 11/03/2019 Κατά την παράδοση της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο κάθε ιερεύς ο οποίος υπηρετεί στη Μητρόπολη με αφοσίωση και αξιοσύνη για δέκα χρόνια, λαμβάνει το Οφίκιο του Οικονόμου. Οταν υπηρετεί για είκοσι χρόνια λαμβάνει το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Σε ειδικές βραδινές Ιερές Ακολουθίες, Εσπερινούς ή Θείες Λειτουργίες, όπου μπορούν να λαμβάνουν μέρος όλοι οι ιερείς της περιοχής,...
11 Μαρτίου, 2019 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2019 - 21:03

Η Μητρόπολη Τορόντο τιμά ιερείς της

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Τορόντο τιμά ιερείς της

Κατά την παράδοση της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο κάθε ιερεύς ο οποίος υπηρετεί στη Μητρόπολη με αφοσίωση και αξιοσύνη για δέκα χρόνια, λαμβάνει το Οφίκιο του Οικονόμου. Οταν υπηρετεί για είκοσι χρόνια λαμβάνει το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Σε ειδικές βραδινές Ιερές Ακολουθίες, Εσπερινούς ή Θείες Λειτουργίες, όπου μπορούν να λαμβάνουν μέρος όλοι οι ιερείς της περιοχής, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τιμά με το Οφίκιο του Οικονόμου ή του Πρωτοπρεσβυτέρου, τον ιερέα που έχει συμπληρώσει δέκα ή είκοσι χρόνια υπηρεσίας στον Ιερό Ναό στον οποίο υπηρετεί.
Εφέτος, μέχρι τώρα έγινε η χειροθεσία σε Οικονόμο του π. Μιχαήλ Μιχαήλ και του π. Κωνσταντίνου Καλτσίδη. Εντός του ιδίου έτους θα γίνουν άλλες επτά χειροθεσίες ιερέων. Ολοι και οι εννέα ιερείς είναι πτυχιούχοι της Θεολογικής Ακαδημίας της Μητρόπολης Τορόντο και παντός Καναδά.

Ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος είπε πως «ευχαριστούμε την Θεολογική μας Ακαδημία που προετοιμάζει τους νέους να γίνουν κληρικοί, τον διευθυντή και τους καθηγητές της, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν και συγχαίρουμε τους ιερείς οι οποίοι έλαβαν τα Οφίκιά τους. Αξιοι.

Δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό που μας έχει δώσει καλούς και άξιους ιερείς και Τον παρακαλούμε να φωτίζει νέους για να προσέρχονται στην ιεροσύνη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων