20/04/2023 20/04/2023 Τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Σάββα επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 , ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Οι δύο ιεράρχες στην έδρα της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Englewood, του Νew Jersey, αντάλλαξαν Αναστάσιμες ευχές για την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Εξέφρασαν τη χαρά για την πρώτη τους εθιμοτυπική...
20 Απριλίου, 2023 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 9:16

Η Ορθόδοξη ενότητα στις ΗΠΑ στη συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη ενότητα στις ΗΠΑ στη συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Σάββα επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 , ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Οι δύο ιεράρχες στην έδρα της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Englewood, του Νew Jersey, αντάλλαξαν Αναστάσιμες ευχές για την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Εξέφρασαν τη χαρά για την πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση. Όμως η συζήτηση εκτός από θέματα εθιμοτυπίας στράφηκε και σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στις προκλήσεις  που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία μετά τους τραγικούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο περιοχές στις αρχές του έτους.

Τονίστηκε ο καταλυτικός ρόλος της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ως μάρτυρας της Ορθόδοξης ενότητας.

Στη συνέχεια γευμάτισαν ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής λίγο πριν αποχωρήσει ευχήθηκε για άλλη μια φορά στον Μητροπολίτη Σάββα  κάθε επιτυχία για τη νέα του διακονία στη Βόρεια Αμερική.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Σάββα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βόστρων Σάββας νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων