20/12/2020 20/12/2020 Τελέσθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η εις Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φωκαίας κ. Ιωάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης κοινότητας στην πόλη Πισκαταγουέι της Νέας Ιερσέης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Συμμετείχαν οι Επίσκοποι Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, και Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:31

Η χειροτονία του Επισκόπου Φωκαίας

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Φωκαίας

Τελέσθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η εις Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φωκαίας κ. Ιωάννη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης κοινότητας στην πόλη Πισκαταγουέι της Νέας Ιερσέης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Συμμετείχαν οι Επίσκοποι Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, και Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κοτρότσιος και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

“Αγαπητέ εψηφισμένε Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Φωκαίας, Ιωάννη, συναχθήκαμε σήμερα σ’ αυτήν την όμορφη ενορία του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος του Τροπαιοφόρου, προκειμένου να σε εισάγουμε στην πληρότητα της διακονίας του Μεγάλου Αρχιερέως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και μαζί με τους αδελφούς ιεράρχες να σε ανυψώσουμε σε Επίσκοπο Φωκαίας”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπισκοπος κ. Ελπιδοφόρος στην προσφώνηση του.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Φωκαίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Σήμερα η εις Επίσκοπο χειροτονία μου γίνεται σε μία εποχή πανδημίας ανά τη χώρα και ανά τον κόσμο. Η χειροτονία μου επρόκειτο να γίνει στον Αγιο Γεώργιο στο Ντόουνι (Downey) της Καλιφόρνιας, στην ενορία την οποία ποίμανα κατά τα περασμένα 19 χρόνια. Οι ενορίτες μου εκεί ήταν η χαρά μου και η ιερή ευθύνη μου, η οικογένειά μου. Λυπούνται σήμερα επειδή οι περιορισμοί του κορωνοϊού στην Καλιφόρνια δεν τους επέτρεψαν να φιλοξενήσουν την χειροτονία μου. Λυπούνται επίσης οι συνάδελφοί μου ιερείς της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου και πολλοί πιστοί που δεν μπόρεσαν να έλθουν στη χειροτονία”.

Πληροφορίες: Εθνικός Κήρυκας/ Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων