12/10/2020 12/10/2020 Νέα σελίδα για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά την απόφαση που ελήφθη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για παύση του ισχύοντος από το 2003 συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και σύνταξη νέου.  Μάλιστα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου για την αξιολόγηση...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 8:35

ΗΠΑ: Για το νέο σύνταγμα συνεδριάζει η Ι. Επ. Σύνοδος

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Για το νέο σύνταγμα συνεδριάζει η Ι. Επ. Σύνοδος

Νέα σελίδα για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά την απόφαση που ελήφθη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για παύση του ισχύοντος από το 2003 συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και σύνταξη νέου. 

Μάλιστα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Ι. Επαρχιακής Συνόδου για την αξιολόγηση των νέων αυτών αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Η Αγία και Ιερά Σύνοδος τους Οικουμενικού Πατριαρχείου θέλοντας να ενισχύσει το ρόλο της μεγαλύτερης επαρχίας της Μητρός Εκκλησίας με νέο όραμα και νέο σύνταγμα κατάλληλο για τις εξελισσόμενες και μεταβαλλόμενες σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες της αμερικανικής κοινωνίας, αποφάσισε να αναστείλει την ισχύ του παρόντος συντάγματος του 2003 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Προσωρινά, μέχρι τη έκδοση του νέου Συντάγματος, οι διοικητικές δομές της Αρχιεπισκοπής, δηλ. η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος, η Εκτελεστική Επιτροπή, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, η Κληρικολαϊκή Συνέλευση, όπως και οι αντίστοιχες δομές των Ι. Μητροπόλεων θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως έχουν», αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

«Μας δίνεται μία θαυμάσια ευκαιρία να ξανακτίσουμε την Αρχιεπισκοπή μας από τα θεμέλια” ανέφερε στο μήνυμά του Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και πρόσθεσε:
“Στην πρώτη εκατονταετία μας μεγάλοι ιεράρχες ηγήθηκαν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκ των οποίων ξεχωρίζουν ο μετέπειτα Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ, οι οποίοι παγίωσαν και ενδυνάμωσαν τις κοινότητές μας. Βεβαίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος ήταν αυτός που στα 37 χρόνια αρχιεπισκοπίας του μεταμόρφωσε την Αρχιεπισκοπή μας, προσδίδοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικανική κοινωνία. Σήμερα αισθανόμαστε ευλογημένοι διότι με την απόφασή του αυτή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας δίνει την εξαιρετική ευκαιρία να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί την Εκκλησία μας εν όψει της επετείου των 100 ετών της”

Επανέλαβε μάλιστα ότι θα συσταθεί μικτή επιτροπή με το Οικ. Πατριαρχείο στην οποία θα συμμετάσχουν ‘κληρικοί και λαϊκοί: “Θα συστήσουμε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο μια κοινή επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις σημερινές ανάγκες και τη δυναμική της Αρχιεπισκοπής μας και θα ετοιμάσει το σχέδιο για το νέο μας Σύνταγμα. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι θεόπνευστη και ευοίωνη, διότι έρχεται μερικές μέρες πριν από την ονομαστική εορτή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων