09/09/2020 09/09/2020 Αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα η 45η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή στη Συνέλευση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, στα 98 χρόνια της ιστορίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η συνέλευση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας. Περισσότεροι...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 9:28

ΗΠΑ: Ιστορική συμμετοχή στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Ιστορική συμμετοχή στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση

Αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα η 45η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή στη Συνέλευση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, στα 98 χρόνια της ιστορίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η συνέλευση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας.

Περισσότεροι από 1.100 εκπρόσωποι από την μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε:
«Αν κάποιος αμφιβάλλει για τη ζωτικότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής – ιδιαίτερα σε αυτήν την εποχή της πανδημίας, ας δει αυτή την ιστορική συμμετοχή στην πρώτη διαδικτυακή συνέλευση. Είμαι πολύ περήφανος για τις Ενορίες μας και την ηγεσία τους σε ολόκληρη τη χώρα και το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής που έχουν εργαστεί τόσο εντατικά για να καταστήσουν αυτό το 45ο Συνέδριο δυνατό” υπογραμμίζει ο Αρχιεπ. Αμερικής.
Ο Σεβασμιώτατος τονίζει επίσης ότι το θέμα του συνεδρίου “Μείζον τούτων η αγάπη” καταδεικνύει την αφοσίωση και την ενέργεια ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη συγκέντρωση της Εκκλησίας.

“Μαζί, ως ένα σώμα Χριστού, αντιμετωπίζουμε τις πολλές προκλήσεις μας και χτίζουμε ένα μέλλον που θα είναι πιο φωτεινό από ποτέ για τις επόμενες γενιές” καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην ανακοίνωση τονίζεται τέλος, ότι το 45ο Ελληνορθόδοξο Συνέδριο της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Κληρικών-Λαϊκών θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας με την συνήθη Ολομέλεια το απόγευμα της 10ης. Όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί έως ότου τελειώσει η πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων