04/07/2020 04/07/2020 Για την διαχρονικότητα των ιδανικών που εκφράζει η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας καθώς και για τις συνεχείς προσπάθειες των μεταναστών να ανακηρυχθεί η Ορθοδοξία ως μια εκ των βασικών θρησκειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει λόγο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την 4η Ιουλίου, επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της χώρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος....
04 Ιουλίου, 2020 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 23:08

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για 4η Ιουλίου και Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για 4η Ιουλίου και Ορθοδοξία

Για την διαχρονικότητα των ιδανικών που εκφράζει η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας καθώς και για τις συνεχείς προσπάθειες των μεταναστών να ανακηρυχθεί η Ορθοδοξία ως μια εκ των βασικών θρησκειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει λόγο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την 4η Ιουλίου, επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της χώρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος.

“Εορτάζουμε αυτή την σημαντική στιγμή, τα γενέθλια του έθνους μας, και των ιδανικών που εκφράζει. Αυτά τα ιδανικά και η προοπτική της Αμερικής προσέλκυσαν τους μετανάστες προγόνους μας. Ήρθαν σε μια χώρα που θα άνοιγε τις πόρτες της σε ανθρώπους όλων των φυλών, θρησκευμάτων και εθνικοτήτων. Δάκρυσαν όταν είδαν το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, γνωρίζοντας ότι ξεκινούσαν μια νέα ζωή.

Ωστόσο, δεν βίωσαν αυτήν την φιλοξενία άμεσα. Οι μετανάστες πρόγονοι μας υπέστησαν φυλετικές διακρίσεις και βία. Θα χρειαζόταν μια ή δύο γενιές για να βρουν αποδοχή και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα που είδαμε να απολαμβάνουν άλλοι. Χρειάστηκε το θάρρος των ηγετών μας να διακηρύξουν την ισότητa μας στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να ανακηρυχθεί η Ανατολική Ορθόδοξη Πίστη ως “βασική θρησκεία” στις Ηνωμένες Πολιτείες.”, – αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Ζούμε σε ένα έθνος που βασίζεται σε ένα σύνολο αρχών κατοχυρωμένο σε αυτήν την Διακήρυξη που επικυρώθηκε την 4η Ιουλίου 1776.

Εορτάζουμε αυτή την σημαντική στιγμή, τα γενέθλια του έθνους μας, και των ιδανικών που εκφράζει. Αυτά τα ιδανικά και η προοπτική της Αμερικής προσέλκυσαν τους μετανάστες προγόνους μας. Ήρθαν σε μια χώρα που θα άνοιγε τις πόρτες της σε ανθρώπους όλων των φυλών, θρησκευμάτων και εθνικοτήτων. Δάκρυσαν όταν είδαν το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, γνωρίζοντας ότι ξεκινούσαν μια νέα ζωή.

Ωστόσο, δεν βίωσαν αυτήν την φιλοξενία άμεσα. Οι μετανάστες πρόγονοι μας υπέστησαν φυλετικές διακρίσεις και βία. Θα χρειαζόταν μια ή δύο γενιές για να βρουν αποδοχή και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα που είδαμε να απολαμβάνουν άλλοι. Χρειάστηκε το θάρρος των ηγετών μας να διακηρύξουν την ισότητα μας στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να ανακηρυχθεί η Ανατολική Ορθόδοξη Πίστη ως “βασική θρησκεία” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ο διαχρονικός σκοπός του έθνους μας: η διεύρυνση των ιδανικών της ισότητας σε όλους, ανεξάρτητα από υπόβαθρο, φυλή, θρήσκευμα ή εθνικότητα, όπως τόσο εύγλωττα και ισχυρά διακηρύχθηκε σαν σήμερα πριν από σχεδόν 250 χρόνια. Η διδασκαλία αυτών των ιδανικών στα παιδιά μας είναι μέρος της αποστολής κάθε γενιάς – η υπενθύμιση των αγώνων του παρελθόντος. Αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί τους για να εξερευνήσετε την ιστορία του έθνους μας. Πηγαίνετε πέρα ​​από τους μύθους και στα βάθη αυτής της ιστορίας, αλλά πάντα να κοιτάτε το μέλλον.

Η εορτή της 4ης Ιουλίου δεν είναι μόνο μια χρονική στιγμή για να εορτάσουμε με πυροτεχνήματα και ψήσιμο στην αυλή. Είναι επίσης μια χρονική στιγμή για να κοιτάξουμε μπροστά έχοντας το ίδιο όραμα με τους εθνοπατέρες. Σήμερα είναι μια ημέρα για να αφιερωθούμε στην εκπλήρωση αυτού του οράματος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ας εορτάσουμε λοιπόν, αυτή την ημέρα με υπερηφάνεια ως Αμερικανοί πολίτες. Επίσης, ας εορτάσουμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Η δύναμη της Αμερικής είναι η πολυπολιτισμικότητα»

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιερσέης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων