15/05/2020 15/05/2020 Την επαναλειτουργία των ενοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν οι Ιεράρχες της Συνελεύσεως Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στη χώρα, παρουσιάζοντας μια Εργαλειοθήκη με τα μέτρα που θα ισχύσουν ανά ενορία και ανά πολιτεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, υπάρχουν διαφορές στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε πολιτεία. Αυτά...
15 Μαΐου, 2020 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 8:21

ΗΠΑ: Οδηγίες για τη λειτουργία των ναών

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Οδηγίες για τη λειτουργία των ναών

Την επαναλειτουργία των ενοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν οι Ιεράρχες της Συνελεύσεως Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στη χώρα, παρουσιάζοντας μια Εργαλειοθήκη με τα μέτρα που θα ισχύσουν ανά ενορία και ανά πολιτεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, υπάρχουν διαφορές στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε πολιτεία.
Αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν τους επισκόπους και τις ενορίες να προχωρήσουν σε σύννομη και ταυτόχρονα ασφαλή διαχείριση της διαδικασίας επαναλειτουργίας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την εισαγωγή του ταχυδρομικού κώδικα, αυτή η ειδικά διαμορφωμένη για την πανδημία εργαλειοθήκη, παρέχει εύκολη πρόσβαση στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, στις τελευταίες τάσεις καταγραφών νέων κρουσμάτων, καθώς και προτεινόμενες οδηγίες, πρωτόκολλα και πρότυπα. Οι πληροφορίες αυτές, προορίζονται για συνδυασμένη χρήση με στοιχεία που περιλαμβάνουν για παράδειγμα το μέγεθος και την τοποθεσία της κάθε ενορίας, καθώς και την δυνατότητα επαρκούς εξαερισμού, και επαρκούς απολύμανσης, έτσι ώστε να διαμορφώνεται το κατάλληλο για την περίσταση σχέδιο δράσης.
Η Εργαλειοθήκη θα ενημερώνεται τακτικά από νομικούς και εμπειρογνώμονες στον τομέα δημόσιας υγείας καθώς οι συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες, και θα απαιτείται διαρκώς η χρήση της για την απόκτηση ακριβής και ενημερωμένης πληροφόρησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων